Postmodern Yaşam ve Multi Medya!


  • Kayıt: 05.03.2020 20:00:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:45

Postmodern Yaşam ve Multi Medya!

 

Çok zaman hiçbir şeyi, sorunu kendine dert edinmeyen, istediği yerde dolaşıp dilediği işi yapan kişinin, bütün yaşamı bayram özgürlüğü ve şenliği içinde geçer ve gider.

 

Aslında bu tip insanlara hem özeniriz hemde onların yaşamlarını çok görürüz. Bazen kıskanma, özlem, yapamadıklarımızın ve yaşamı olduğundan da çok ciddiye aldığımızdan mı kaynaklandığını bilemeyiz?

 

Olumlu insan, bireyin gelişimini, kişiliğini ve karekterini etkileyen çevre, eğitim, ve doğuştan sahip olduğu genleriyle alakadır. Ama, yaşanan o mekan, mahalle, şehir ve ülke mutlaka kişinin mutlu, huzurlu, neşeli ve geleceğe güven içinde bakabilen toplumun bir parçası olmasında önemlidir,

 

Yaşamın balansı


Tabiki yaşantımızın her gün bayram olmadığının bilincindeyiz. Biz kendimiz her gün deli gibi neşeli ve mutlu olsakta, çok zaman çevremizdekiler buna izin vermezler.Toplumun ve çevremizdekiler çok zaman uyguladıkları yaptırımları (sancties) vardır. Kendilerine benzemeyen bir insan modelini dışlayarak, kendilerinden uzak tutarak ve ciddiye almayarak, toplumun delilerini kendilerine benzemelerini isterler.

 

Ne kadar olumlu yaşayabiliyoruz?


Evet, son yıllarda Postmodern yaşam ve muiti medya araçları, birden fazla olumsuzlukların dakika, dakika ve saat başı insanların belleğine sokarak, adeta beynimiz ele geçirmekteler ve olumsuz etkileyerek güne karamsar başlamamızı sağlamaktalar.

 

Basında bir söz var “ İyi haber haber değildir/Goed nieuws iş geen nieuws“ evet basında genelde ne kadar olumsuzluklar varsa, onlar daha çok ilgi çektiği ve okuyucuyu etkilediği için, genelde ne kadar olumsuzluklar varsa, onları TV’den ve İnternet’ten anlık takip edebilmekteyiz.

 

Yine denemek gerek...


Ne yapmak gerek. Aslında kendimizden başlayarak yaşamın ciddiyetiyle, iyi, olumlu düşünme sanatından başlamak gerek. İnadına olumlu düşünmeye çalışarak etrafımıza olumlu enerji saçabilmek gerekli.

 

Bunun yanında olumlu düşünen, olumlu tavsiye veren ve yaşamı olumlu arkadaşlardan oluşturmak gerek. Bunun yanında mümkün olduğu kadar daha az Televizyon seyretmek ve daha az İnternet ‘in takipçisi olabilmekte önemli.

 

Farkında olmadan positif ve motive edici söylemimiz ve eylemimizle birlikte, çevredekilerde sahip olduğumuz iyimserliğin farkına vararak, çevremizde olumlu insan sayısıda artacaktır.Belirli süre sonra ise, kendimizin mutluluğunun başkalarına olumlu etki yaptığını görerek hep birlikte mutlu ve huzurlu bir topluma giden yolun çoğunu kat ettiğimizi göreceğiz. 

 

Mutlu ve sevimli günler dileğimle.

 

Nejat Suçu

Twello