Deve Kuşu Gibi, Kafayı Kuma Gömmek..!


  • Kayıt: 05.05.2020 00:43:00 Güncelleme: 05.05.2020 00:46:00

Deve Kuşu Gibi, Kafayı Kuma Gömmek..!

 

Korona mikrobundan yakında kurtulacağız. Bana toplumsal bunalım, değişim ve nasıl bir gelecek sendromu o zaman başlayacak. Her zaman olduğu gibi, gelecek için belirgin bir hazırlık yaptık mı? Uzaktan ve yakından birbirlerimizle görüşmelerimiz oldu mu Cevap, hayır.

 

Bu kadar can ve cananın kıymetli olduğunu bilmiyordum….

 

Bana göre Hollanda Türk toplumu kendi politik öncü liderlerini arayıp bulmak zorundadır. Bu zamanki politik kültür ve politik faaliyetler var olan sorunlara cevap vermediği gibi, gelecek içinde yaşam umudu sunamıyor.

 

Deve Kuşu gibi, başını kuma gömmek (Als struisvogels, de kop in het zand steken) diye bir Hollanda atasözü vardır. Bu Ata sözleride nerden çıktı ? Bu ata sözümüz ne anlama gelmekte ?


“Var olan bir toplumsal sorunu bilerek veya bilmeyerek tanımama, bilmememe, istememe ve onun çözümü için hiç bir çaba göstermeme veya göstermeme. 

 

Toplumsal Örgütlenme

 

Genelleme yapmamakla birlikte, gönüllü çalışanlara her türlü deĝer ve takdiri vermek gerektiĝini inanarak yine var olan “ Sivil toplum örgütlerinin “ başlarını kuma gömdüklerini düşünüyorum. 

 

Yine, cahilce bir bilginlik. Ben bilirim, ben yaparım, “Sen gölge etme, başka ihsan istemem“


Güzelde yapılan hizmetin ve ürünün Hollanda toplumuna uygun olması gerek. Var olan sorunlarımıza merhem olmadıktan sonra, o merhemi ben kendi yarama sürmem.

 

Kötüsü ise…

 

Her geçen gün var olan desteĝi ve inancı yitirme noktasına geldik. Var olan sorunu Kangren olmadan çözümlemek için var olan sorunu iyi analiz edip çözümler aramak gerek.

 

Yeni bir heyacanla başlayan..

 

Yeni bir heyacan ve umutla başlayan çalışma grupları, dernekler ve vakıflarda belirli bir süre sonra, gözle görülür ve elle tutulur bir faaliyet olmadan parmaklar arasından kumun  döküldüĝü gibi daĝılıp gitmekteler.

 

Belirli amaçlar için..

 

Belirli ve ulaşılmak istenen hedefe varmak için bir araya gelen, belirli bir bilgi ve eĝitim donanımına sahip olanların genelde tek ortak felsefeye ve dünya görüşüne sahip olanlarla ortak çalıştıklarını görüyorum.

 

Çok çeşitlilik…

 

Çözüm ve sorunun asgari düzeye indirgenmesi belkide bu çalışma grublarında, derneklerde ve vakıflarda çok kültürlülük, deĝişik politik ve yaşam biçimlerinin ortak temsili ve ortak çalışması yatıyor. 

 

Bol ve bereketli güzel günler dileĝimle hoşçakalın.

 

Nejat Mustafa