Toplumsal Çalışmalarda Var Olan Sorunların Kısmende Olsa Tespiti ve Çözümü

Var olan rahatsızlığı ancak biz kendimiz bilir ve çözümü de genelde kendimiz halletmeye çalışırız...


  • Kayıt: 08.10.2021 21:55:17 Güncelleme: 08.10.2021 21:55:17

Toplumsal Çalışmalarda Var Olan Sorunların Kısmende Olsa Tespiti ve Çözümü

Nejat Sucu

Var olan rahatsızlığı ancak biz kendimiz bilir ve çözümü de genelde kendimiz halletmeye çalışırız.

Bunun için de gerekli olan tıbbi yardımı almak ve onun için Tıbben bir teşhisin (dionase ) konması gereklidir.

Belirlenen Teşhis, ( Diagnose ) ve Türklerin Hollanda Sivil Toplum Örgütleri

Son yıllarda Korona ile birlikte nerdeyse yok denecek kadar az.

Bu arada bazı örgütler' in yeniden güçlenmesi ve yeniden faaliyetlerine devam etmesi bekleniyordu. Umutlar o yöndeydi. Ancak, hiç beklenmedik bir şekilde "statü ve ben-sen kavgası başladı"

Evet, o eski köy yine o bizim köy. Türk toplumunda çokta bir değişim ve iletişim farklılığının olmadığını izliyoruz. Toplumsal faaliyetler bireysel gelişme ve çalışmalar teşvik edici değil bir engel teşkil ediyor.

Ne yazık ki var olan kıymetli beyinleri kullanmak yerine, gereksizleştirerek küskünler ordusuna katmakta çokta becerikliyiz. Evet artık düşüncelerimizi, fikirlerimizi dahası beynimizi bir “Bozuk para gibi harcıyoruz “.

Kıskançlık ve daha güzelini istemek

Kıskançlık mı , rekabet mi, örnek almak mı, teşvik etmek mi? Deriz bilemem ama, insanların, birbirlerini olumsuz bir şekilde etkileyen sosyal, kültürel ve biyolojik bir dönen çemberinin içindeyiz.

Çevre şartlarının, özgür irade ve özgür düşünce kültürüyle birleştiği zaman ürüne giden yolun önü açılmış demektir. Önü açılan yolda artık yol alma, hızlı şekilde sonuca ve hedefe ulaşmak mümkün olacaktır.

Statü sorunu

Rütbe, mevkii ve statüye meraklı bir toplumuz. Her otel sahip olunan yıldızlarla ünlü ve kalitelidir.

Kan ter içinde kalan çalışkan ve özverili Başkan Murat ….

Başkan çalışkan mı çalışkan, kan ter içinde çevre düzenlemesi yapmakta. Bir an düşündüm. Ben bu ortamda olmuş olsaydım muhtemelen bir başkan olarak, bu tür çalışmalar yapmazdım.

Neden mi ?

Lütfen, kimse yanlış anlamasın. Ne kendimi üstün görme gibi bir küstahlık sergilerim, ne de başkalarından daha iyi olurum düşüncesi taşırım. Konu bambaşka.

Bana göre en büyük mesele nedir biliyor musunuz? Toplum içindeki katmanları birbirlerini dinleme ve kabul meselesidir. Toplumda yaptığın hizmetler ve başkalarının yapamadığını yaptığın sürece Başkan olarak değer görürsün.

Aksi takdirde, sırtını dayadığın ve güvendiğin o toplum, birden çark değiştirebilir ve o başkanı kazığa oturtabilir. Buda bilinen bir gerçektir.

Tabii bunu yapanlar da daha kaliteli olsa, inanın yüreğim yanmaz.

Toplumsal organize, faaliyetlerinde ki, bencilik sorunu geçen 2 yılda daha da derinleşerek, geleceğe umut vermeyen, içi boş çözüm üretmeyen Türk Sivil Toplum Örgütleri halinde devam etmeye aday gibi gözükmekteler. Eminim bu düşünceme sizler de katılıyorsunuzdur.

Saygı ve sevgilerimle,