Yeni Hollanda Kabinesi’nin Yüzde 50 ‘sini Bayanların Temsil Edeceği Beklenmekte


  • Kayıt: 14.12.2021 09:44:13 Güncelleme: 14.12.2021 19:06:34

Yeni Hollanda Kabinesi’nin Yüzde 50 ‘sini Bayanların Temsil Edeceği Beklenmekte

Nejat Sucu

Beklenen ve bilinen Rutte 4 Hollanda Koalisyonu için  271 gün sonra kesin anlaşma sağlandı.

Koalisyonu inşa ve kurulma çalışmalarını yürüten Kurucu Üyeler (informateurs) bildirdiklerine göre Salı günü; Yeni hükümet programı (Kabinetsprogramma / Bestuursakkoord / Coalitieakkoord) VVD, D66, CDA ve ChristenUnie koalisyon ortaklarına gönderilecek ve Hollanda Temsilciler Meclisinde Koalisyona Partileri Parti Meclis Grupları tarafından 15 Aralık tarihinde onaylandıktan sonra yeni koalisyon kesin olarak kurulmuş olacak.

Yeni hükümet yönetim programında (Bestuursakkoord) beklenen politikalar ?

Çocuk bakımının büyük bir kısmının ücretsiz olması. Grotendeels gratis kinderopvang;İklim, konut ve karbondioksit ( CO2  ile mücadele için milyarlarca avro bütçe ayrılması. Miljarden euro's investeren in klimaat, woningbouw en de aanpak van de stikstofcrisis;Uzun bir süre sonra, Taşıt kullananların sürdükleri kilometreler için daha fazla vergi ödeme uygulaması, De invoering, op langere termijn, van rekeningrijden;Eğitim burs ve eğitim borç sisteminin ve yasasının değiştirilmesi. Verandering van het leenstelsel;Eğitime ekstra yatırım yapılması. Extra investering in het onderwijs; NÜKLEEER enerji uygulamasının araştırılması. Onderzoek naar kernenergie.

Bugünkü kabine 24 Bakan ve Devlet sekreterinden oluşmaktadır. Yeni Hollanda Mark Rutte 4 Koalisyonunda 30 Bakan ve Devlet sekrötöründen oluşacağı ve yeni kabinede Hollanda tarihinde bir ilk gerçekleşecek.   Kadınların yüzde 50 lik bir oranda temsil edileceği beklenmekte.

Bizler, Hollanda seçmenin özgür iradesi ile 17 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen Hollanda Temsilciler Meclisi Seçimlerinden sonra, Meclis çoğunluğuna dayanan ( 76 üye ) bir kabinenin kurulmuş olması yine Mark Rutte ‘nın bireysel başarısı mı ?

Yoksa Para, Kapital ve istihdama yön ve yol veren işverenlerin başarısı mı ?

Yeni koalisyonu gelecekte zorlu politik günler, gündem beklemekte.

Yeni hükümetimize şimdiden başarılar dileriz.

Nejat Sucu

Sosyal Hizmet Danışmanı