Hayri Usta


  • Kayıt: 19.01.2023 12:33:06 Güncelleme: 19.01.2023 12:46:16

Hayri Usta

Atalay Kızılay

Yemek işinde başarının formülü yoktur ama ilkeler, algılar, etkiler söz konusudur

Bulaşıkçılıktan patronluğa

Aydın’da lokantacılığa bulaşıcılık yaparak başlayan Hayrettin Dincil, ortaya koyduğu girişimcilik ruhu ve azmiyle patron olmayı başardı. Oluşturduğu ‘Hayri Usta’ markasıyla adını tüm Ege’de duyuran 46 yaşındaki Dincil, “Yiyecek sektöründe zirvede yer almak, işin mutfağından gelmekten geçiyor” dedi.

Dincil, şunları kaydetti: “Bu sektörde özenmeyeceksin. Kendi yemek kültürünü oluşturacaksın. Bu sektör mesleki birikim istiyor. Mesleki birikim olmadan başarılı olmak çok zor. Yiyecek sektöründe zirvede yer almak, işin mutfağından gelmekten geçiyor. Atılımcı olacaksın. Her şeyi devletten beklemeyeceksin. Kuvayi Milliye ruhu ile hareket ederek ülkemize ve milletimize faydalı olmak için çaba harcayacaksın. Bu anlayış içerisinde hareket edilirse, herkes sektöründe başarılı olur." dedi.Diğer taraftan lezzetli bir ürünün sunumu, o reçeteyi yorumlamak ve biçimlendirmek tıpkı bir ressam gibi saf beyaz zemine yaşam vermeye benzer. Bir ürünün lezzeti için reçetesi vardır ama bahsettiğim şeyin formülü yoktur. Birilerinden esinlenebilirsiniz, hatta birilerini kopya da edebilirsiniz ama bunlar geçici çözümlerdir, elbet bir gün yakalanırsanız ve bu yol tıkanır. Başarı, Leonardo ustanın tablolarını diğerlerinden ayıran şeyle ilgilidir: Yetenek.

Hayri Usta yemek yapmanın kendisi için bir tutku olduğunu ifade ediyor. Hayri Usta "30 yıldır bu sektörde Hayri Usta olarak Türkiye- Aydın'da farklı lezzetler tanıtıyor. Covid-19 virüsü döneminde kendisi için büyük bir tutku olan yemekyapma sanatını kizi ve oğlu ile YouTube kanalı aracılığıyla yapmaya devam etmiştir.

Birbirinden lezzetli yemek çeşitlerini Engellilerin damak zevkine sunan Hayri Usta Lokanta işletmecisi (Hayrettin Dincil), geleneksel lokantacılığı modern tarzla bileştirerek mesleğini bir üst noktaya taşıdı. Aydın’da müşterilerine Osmanlı ve Girit mutfağından benzersiz tatlar sunan Hayri Usta Lokantası, Aydın Ata Mahallesi Tepecik Bulvarı Numara 40’ta düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.

Hayri Usta Lokantası açılış töreninde kimler vardı. AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ,İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammed Ali Künkcü, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AY-SİAD) Başkanı Fırat Barışık, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasip Arıkan, Aydın Fenerbahçeliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Taşkın Cerit, Aydınspor 1966 Masterlar Başkanı Barış Mayadağ ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende yapılan açılış konuşmaları ve duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Çorba çeşitleri başta olmak üzere Osmanlı, Girit ve Balkan mutfağından benzersiz tatlar, Enginar, talaş böreği, mantar, şevketi bostan, çıntar dolması, özel ciğer sarma, Et Yemekleri, Tavuk yemekleri, köfte çeşitleri kaliteli hizmeti ve % 100 müşteri memnuniyeti vizyonuyla açılışı yapılan ve yeni yerinde günde 18 saat hizmet verecek olan Hayri Usta Lokantası misafirlerini ağırlamaya başladı.

Eğer yetenek varsa konuşacak pek fazla şey yok. Mutfağınızdan çıkan her ürün imzanızı taşır. Bundan sonrası, ürün ve lezzet tutkunları arasında yaşanır. Bu ilişkiyi dengede ve dinamik tutmak kişisel yetenek ve beceri ile ilgili. Artık bundan böyle ürünleriniz tadanların zihninde yer edecektir.

Yemekse söz konusu, lezzet ve sunum emin olun bir bütündür ve bu da yemeğin sanatla buluşmasıdır.

Hayri ustam yeni iş yerinin hayırlı ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum…

https://www.instagram.com/reel/CneUEGPp-5i/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://instagram.com/hayriusta09?igshid=YmMyMTA2M2Y=