Haki Yıldırım: Anatolian Chefs Anadolu coğrafyasının her yöresinden tatlar sunmakta

Lahey’in seçkin mekanlarından Anatolian Chefs’in sahibi Haki Yıldırım ile Türk mutfağını ve Anatolian Chefs’i konuştuk...


  • Kayıt: 07.04.2023 10:17:21 Güncelleme: 07.04.2023 10:27:03

Haki Yıldırım: Anatolian Chefs Anadolu coğrafyasının her yöresinden tatlar sunmakta

Sizi tanıyabilir miyiz?

Haki Yıldırım 1985 Elâzığ/ Karakocan doğumluyum. 1994 yılında Hollanda'ya ailece yerleştikten sonra farklı sektörlerde çalışma ve işletme deneyimlerim oldu. 2021 yılından beri Anatolia chefs’in sahibi ve yöneticiliğini yapıyorum.

Alakart menüde Anatolian Chefs, sahip olduğu isme uygun geniş Anadolu coğrafyasının her yöresinden tatlar sunmaktadır.

Anatolian Chefs in konseptinden bahseder misiniz?

Haki Yıldırım: Haftanın 7 günü sabah saat 08:00 çok geniş ve zengin açık büfe kahvaltımız ile güne başlarız öğlen saat 14:00 kadar sürer. Daha sonra alakart menüye geçilir.

Alakart menüde Anatolian Chefs, sahip olduğu isme uygun geniş Anadolu coğrafyasının her yöresinden tatlar sunmaktadır. Steak ve Kebapların ve hamburgerler yanında çeşitli mezeler, salatalar deniz mahsulleri Balık menüsüyle ve Taze makarnadan hazırlayarak sunduğu lezzetlerle her damağa uygun menüsüyle misafirlerine hizmet vermektedir.

Günlük kaç çeşit yemek çıkarıyorsunuz?

Haki Yıldırım: Meze ve salatalarımızla birlikte her gün ortalama 60-65 çeşit tadı misafirlerimize sunmaktayız. Tüm ürünlerimizi günlük hazırlamaktayız. Salatalarımız müşteri siparişinden sonra doğranıp tabaklanmakta, ciğerimizi de misafirlerimizin siparişinden sonra taze kesip hemen sunmaktayız.

Diğer restoranlardan farklı olarak, kendinize has özel yemekleriniz var mı?

Haki Yıldırım: Öncelikle Anatolian Chefs in Tandırından bahsetmek isterim. Gerçek iç pilavla sunduğumuz, özel seçtiğimiz kuzu kollardan Anatolian Chefs in özel harmanladığı taze otlarla 4 saat ağır ateşte pişen Tandırımızı Amsterdam, Rotterdam hatta Almanya'dan dahi daimî yemeğe gelen misafirlerimiz var.

Yine Anatolian Chefsin Çok özel zeytinyağı ile İzmir Usulü dana ciğeri damaklarda lezzet bırakmakta

Deniz mahsulleri Balık ve Taze makarnayla sunduğumuz OZEL Anatlian Chefs Sosu ekmek bandırtacak lezzette misafirlerimize sunulmakta.

Yeni Başlattığımız Anatolian Chefs Salatayı yeşillikleri nar ve elma eşliğinde özel soslarla tatlandırılarak misafirlerimize sunmaktayız.

Ada Salatası, Piyaz her gün taze hazırlanıp sunulmakta.

Pek yakında Beyti ve Beyti sarma ile müşterilerimize farklılık yaratmak istiyoruz.

Sizde sadece Türk yemeklerimi Yapılmakta diğer Yabancı lezzetlerden ürünler sunuyor musunuz?

Haki Yıldırım: Anatolian chefs, geniş coğrafyasında özelliklede Akdeniz ve Egenin deniz yoluyla da fusion ettiği tatları da menüsünde barındırmaktadır.

Ahtapotlarımızda İspanya

Karideslerimizde Fransa

Taze Makarnalarımızda İtalya'nın derin tatlarını Anatolian Chefs olarak sentezleyip sunulmaktadır.

Türkler dışında diğer milletlerin Türk mutfağına (AnatolianChefsin) ilgisi nasıl?

Haki Yıldırım: Anatolian Chefs olarak cevaplarsam, misafirlerimizin %60 a yakını diğer milletlerden. Hollanda ağırlıklı, ayrıca Surinam ve Faslı misafirlerimiz var. Menümüzü bu yönde tatlarla zenginleştirdik ve yeni ürünlerle zenginleştiriyoruz.

Hollanda'da ki Türkler iyi ve kaliteli yapılan yemeklere rağbet ediyorlar

Hollanda da Restoran sektöründeki sorunlardan bahseder misiniz?

Haki Yıldırım: Mutfak ve servis alanında özelliklede Türk gençler için yeterli bir eğitim sağlayabilecek yerler yok denecek kadar az. Türk Devletinin ve Hollanda Türk iş adamları derneklerinin bu konuya el atmaları gerekmekte. Yerinde eğitim bizim sektörümüzün can damarını oluşturmakta.

Hollanda da yasayan Türklerin yemek yeme kültürünü nasıl buluyorsunuz?

Haki Yıldırım: Hollanda da ki Türkler iyi ve kaliteli yapılan yemeklere rağbet ediyorlar. Burada büyüyen Türkler içinde birçok yemeği Anatolian Chefs te keşfediyorlar ve sahip çıkıyorlar.

Tandır, İzmir Usulü ciğer, ada Salatası, Piyaz ve Ahtapot bunlardan bazıları. Karışık ızgaramızda müdavimleri oldukça fazla.

Hollanda daki birçok Türk restoran da yemekler çok eleştirilmekte, sizce Usta Aşçı bulmaktaki sıkıntımı sebep?

Haki Yıldırım: tur sorunların var olduğunu misafirlerimizden de duymaktayız. Anatolian Chefs olarak, günlük taze ürünlerimizi özenle ve emekle hazırlayıp sunmaktayız. Misafirlerimizi daimî dinlemeyi çok önemsiyoruz.

Misafirlerimize kuzu Tandır, Şalgam, Künefe’yi getirdik

Son olarak neler eklemek istersiniz?

Haki Yıldırım: Anatolian Chefs olarak misafirlerimizi ilk sıraya koyduğumuzdan, Günlük özenle hazırladığımız çok özel tatlandırdığımız ürünleri her gün aynı lezzette sunmakta çaba göstermekteyiz.

Misafirlerimize kuzu Tandır, Şalgam, Künefe yi getirdik. Şimdi Anatolian Chefs Salatamızı ekledik, San Sabastian ve CremeBrule, sütlacımız günlük olarak mutfağımızda hazırlanıp sunulmakta.

Misafirlerimiz EN İYİYİ HAKKETMEKTE bu bizim MOTTOMUZ.

Bu keyifli sohbetiniz için çok teşekkür ederim.

Anatolianchefs

Tel: 070 359 64 33

Facebook: AnatolianChefsFood

Instagram: anatolianchefs

De Stede 35 2543

BG Den Haag

www.anatolianchefs.com