Hollanda‘da Binlerce Çocuk ve Genç Suça Zorlanıyor

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı bayan Dilan Yesilgöz – Zegeruis ‘un isteği üzerine; Hollanda Çocuk ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Kurumu CMK tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre; Her yıl 2500 den fazla çocuk ve gençler suç örgütleri tarafından zorla suç işlemeye zorlanıyorlar...


  • Kayıt: 05.07.2022 21:33:47 Güncelleme: 05.07.2022 21:33:47

Hollanda‘da Binlerce Çocuk ve Genç Suça Zorlanıyor

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı bayan Dilan Yesilgöz – Zegeruis ‘un isteği üzerine; Hollanda Çocuk ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Kurumu CMK tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre; Her yıl 2500 den fazla çocuk ve gençler suç örgütleri tarafından zorla suç işlemeye zorlanıyorlar.

Devletin elinde bulunan resmi bilgi ve toplam çocuk sayısı ise 68 olarak belirlenmiş olması yapılan araştırma bilgileri ile uyuşmamakta. Genelde çocuklar ve gençler hırsızlık, uyuşturucu ticareti ve fuhuş içn zorla kullanılmakta ve suça yönlendirilmekteler.

Zayıf bir pozisyonda olan bu çocuk ve gençler kendileri şikayette bulunamıyorlar. Eğer bu gençlere gerekli desteği ve ilgiyi vermez isek bunları suç örgütlerine kaptırma olasılığı çok yüksek.

Gençleri genelde okullar ve kaldıkları kurum ve gençlik merkezlerinde kriminal olaylar için suç örgütlerinin devşirdikleri mekanlar olarak bilinmekte.

Lahey / Nejat SUCU