Hollanda’da Müslüman ve Yahudi Karşıtlığı Artıyor

Son yıllarda Hollanda'da, polis ve ayrımcılıkla mücadele kurumları, özellikle Yahudi karşıtlığı ve Müslümanlara yönelik nefret gibi vakalarda artan bir rapor alıyor...


  • Kayıt: 24.04.2024 15:22:29 Güncelleme: 24.04.2024 15:22:29

Hollanda’da Müslüman ve Yahudi  Karşıtlığı Artıyor

Rabin Baldewsingh, Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Ulusal Koordinatörü, bu artışların endişe verici olduğunu belirtiyor: "Durum oldukça endişe verici. Artan raporlar bir süredir dikkat çekiyor. Bildirimlerin arttığını görmekteyiz, ancak büyük bir sıçrama yaşanmamış gibi görünüyor. İnsanlar, şikayetlerinin işleme konulacağına dair güvenlerinin olmaması nedeniyle geri çekiliyorlar."

Baldewsingh, artan vakaların temelindeki nedenin ayrımcılıktaki somut artış olduğunu vurguluyor: "Bazı gruplarda %33, hatta %60'a varan artışlar gözlemliyoruz ve bu eğilimin daha da yaygınlaştığını görüyoruz."

LGBTİ+ Topluluğunun Tehlikesi

Baldewsingh, LGBTİ+ topluluğunun maruz kaldığı ayrımcılığa da dikkat çekiyor: "Bu topluluk, ayrımcılığın yanı sıra tehdit ve şiddetle karşı karşıya kalıyor. Toplum olarak bu konuda ciddi endişelerimiz var."

Ulusal Program Çalışmaları Sürüyor

Baldewsingh, kabine tarafından ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele için ulusal bir program oluşturmak üzere görevlendirildi. Toplumdan bilgi topluyor ve ardından tedbirleri görüşmek üzere bakanlıkları ziyaret ediyor. Henüz somut sonuçlar olmasa da, Baldewsingh umutlu: "Sorunların varlığını kabullenme konusunda ilerleme kaydediyoruz."

Siyasetçilerin Sert Dili Eleştiriliyor

Baldewsingh, son zamanlarda siyasetçilerin kullandığı sert dilin de endişe verici olduğunu belirtiyor: "Tabii ki parlamentoda her türlü konuşma serbest olmalıdır. Ancak siyasetçilerin, ülkemizin nasıl bir yöne doğru ilerlediğini düşünmelerini isterim."

Amsterdam / Tarık OKAN