23 Nisan Coşkusu Amsterdam'da Yunus Emre Enstitüsü'nde Yaşandı!

T.C. Amsterdam Başkonsolosluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Yunus Emre Enstitüsü'nde kutladı...


  • Kayıt: 24.04.2024 15:25:38 Güncelleme: 24.04.2024 17:35:02

23 Nisan Coşkusu Amsterdam'da Yunus Emre Enstitüsü'nde Yaşandı!

Törene T.C. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, THY Hollanda Müdürü Şerafettin Ekici, çok sayıda çocuk ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, çocuklardan Efe Öztaş sunuculuk yaptı.

Eymen'in okuduğu şiir ve Zeynep Akyürek'in piyano dinletisi izleyicileri mest etti.

Törenin resmi konuşmasını yapan T.C. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, 23 Nisan'ın önemini uzun uzadıya vurguladı ve Atatürk'ün sözlerini anımsatarak çocuklara geleceğin emanet olduğunu söyledi.

Ersoy konuşmasında şunlara dikkat çekti:

Ersoy, 23 Nisan'ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda Türk milletinin egemenliğini ve bağımsızlığını simgeleyen bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Atatürk'ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesinin de bu önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Atatürk'ün çocuklara verdiği değer

Ersoy, Atatürk'ün çocukları sevgiyle kucakladığını ve geleceğin umutları olarak gördüğünü ifade etti. Atatürk'ün "Çocuk sevgisi insan için bir ihtiyaçtır" sözünü anımsatarak, çocuklara her zaman değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Hollanda Türk Toplumunun geleceği

Ersoy, Hollanda'da yaşayan Türk çocuklarının hem anadilleri olan Türkçeyi hem de Hollandacayı iyi öğrenmeleri gerektiğini belirtti. Çocukların Hollanda toplumuna uyum sağlarken aynı zamanda Türk kültürünü ve değerlerini de korumaları gerektiğini vurguladı.

Eğitimin önemi

Ersoy, eğitimin her alanda olduğu gibi Hollanda Türk Toplumunun geleceği için de çok önemli olduğunu söyledi. Ailelere ve öğretmenlere çocuklarının eğitimine özen göstermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Ersoy, 23 Nisan'ın kutlanmasında emeği geçen Yunus Emre Enstitüsü, Eğitim Ataşeliği ve Başkonsolosluk personelinin yanı sıra katılımcılara da teşekkür etti. Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla anarak konuşmasını sonlandırdı.

Programda Umut Veysel Demirtaş'ın piyano dinletisi ve 'Sarı'nın Yolculuğu' kukla gösterisi de ilgiyle izlendi.

Tören sonunda çocuklara sürpriz hediyeler dağıtıldı.

Amsterdam / Tarık OKAN, Hülya TAŞ