Lidya paraları hediyelik eşya olarak görücüye çıktı


  • Kayıt: 02.01.2016 10:50:00 Güncelleme: 02.01.2016 10:50:00

Salihli Belediyesinin katkılarıyla Sart Antik kentinin tarihi eserlerinden olan Lidya paraları hediyelik eşya olarak Salihli Kent müzesinde satılmaya başlandı.


Kent Müzesinde satışa sunulan Lidya Krallığına ait altın sikkeler, magnetler, şişeler, kutular, dolap süsleri, vazolar özel katkı maddesiyle özleştirilerek Belediye ye ait Saadet Tanyeri El Sanatları ve Seramik Atölyesinde üretiliyor.

 

Lidya paraları hediyelik eşya olarak görücüye çıktı


Belediyenin kültür-sanattan sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu; “Belediye olarak Salihli’nin kanayan bir yarasına neşter vurduk. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan bir zamanlar Lidya Krallığına başkentlik yapmış Sardes Antik Kentini yılda yaklaşık 53.000 kişi ziyaret etmekte. Bir o kadarda Artemis Tapınağı, Bintepeler Kral Mezarları veya Kurşunlu Kaplıcalarına yerli ve yabancı turist gelmekte. Misafirler ilçemizden ayrılırken Salihli’yi tanıtıcı bir hediyelik eşyayı hatıra olarak yanlarına alıp gidemiyorlardı. Belediyemizin katkılarıyla Saadet Tanyeri El Sanatları ve Seramik Atölyesinde yaptırılan Lidya paralarını ve diğer antik değeri olan eşyaların satışına başladık. Salihli’yi ulusal arenada tanıtacak olan bu hediyelik eşyaları kısa bir süre sonra değişik noktalarda da satışa sunmayı planlıyoruz” dedi.

 

Lidya paraları hediyelik eşya olarak görücüye çıktı




En çok üzerinde Lidya Krallığının arması olan aslan başlı sikkeler tercih ediliyor diyen stand yetkilisi hediyelik eşyalar el emeği göz nuru olarak yapılıyor. Vatandaşlar, cüzi bir fiyatla bu güzide hediyelik eşyalardan satın alabilirler diye konuştu.

 

Lidya paraları hediyelik eşya olarak görücüye çıktı