ERASMUS GÜNLERİ 2021 (#ErasmusDays) YAKLAŞIYOR: SİZ DE YERİNİZİ ALIN!

Erasmus+ Programından yararlanmayı teşvik etmek, projeleri yaygınlaştırmaya destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Erasmus Günleri #Erasmusdays farklı ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacaktır...


  • Kayıt: 08.10.2021 21:42:35 Güncelleme: 08.10.2021 21:42:35

Erasmus+ Programından yararlanmayı teşvik etmek, projeleri yaygınlaştırmaya destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Erasmus Günleri #Erasmusdays farklı ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacaktır.

#ErasmusDays Nedir?

Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmekte; ülkemiz ile birlikte tüm Avrupa'da çeşitli görünürlük, yaygınlaştırma ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

2020 yılında ErasmusDays etkinliklerine 84 ülke katıldı. Dünya çapında 5000’den fazla etkinlik düzenlendi. Ülkemiz 656 etkinlikle en çok katılım sağlayan ikinci ülke oldu. Erasmus Günleri bu yıl 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde tüm Avrupa'da yararlanıcı kurumların gerçekleştireceği etkinliklerle kutlanacak.

#ErasmusDays Etkinliklerine Neden Katılmalısınız?

Erasmus Günleri etkinlikleri ile Erasmus+ Programınının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikayelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikâyelerini yerelde paylaşması beklenmektedir. Bu doğrultuda, #ErasmusDays etkinlikleri ile Erasmus+ Programının potansiyel yararlanıcısı olan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler gibi tüm hedef gruplarla birlikte deneyim paylaşımlarının yapılması hedeflenmektedir. Kampanya kapsamında proje sahibi her kurum kendi etkinliğini planlayarak, daha önce uygulanmış veya mevcut projelerin yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler düzenlemektedir.

Siz de #ErasmusDays etkinlikleri ile projenizden daha fazla kişiyi haberdar edebilir, projenizin etki alanını Avrupa çapına hatta Avrupa ötesine taşıyabilirsiniz.

#ErasmusDays Etkinliklerine Nasıl Katılabilirsiniz?

14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacak etkinliklerinizi pandemi koşullarına bağlı olarak fiziksel veya çevrimiçi olarak planlayabilirsiniz.

FiZİKSEL ETKiNLiKLER:

Kendi kurum ve kuruluşunuzun proje ve deneyimlerini paylaşmak üzere farklı formatlarda fiziksel etkinlik planlayabilirsiniz. Örneğin; seminerler, ortaklarla toplantılar, fotoğraf sergileri, atölyeler, geziler, konserler, radyo programları, spor yarışmaları, sokak etkinlikleri, kamuoyu çalışmaları, konferanslar fiziksel etkinlikler olarak planlanabilir.

Etkinlik içerikleri ise devam eden veya tamamlanan projelerin sonuçlarının paylaşılması, yaygınlaştırılmasının yapılması, hareketlilik dönemleri deneyimlerinin paylaşılması, uluslararası işbirliği yolları ve çıkarılan dersler, farklı sektörler arası işbirliği, kültürlerin buluşması, uluslararasılaşma gibi başlıkları içerebilir.

ÇEVRİMİÇİ ETKİNLİKLER

Sosyal Medya:

Erasmus Günleri 2021 boyunca sosyal medyayı kullanmanın en kolay yolu, yazılı ifadeler, fotoğraflar veya videolar aracılığıyla Erasmus+ yararlanıcılarının kendi hikâyelerini paylaşmalarıdır. Siz de kendi Erasmus+ tecrübenizin sizde yarattığı olumlu etkiyi anlatmak için kısa videolar çekebilir, proje katılımcılarının hikâyelerini kayıt altına alarak paylaşabilirsiniz. Videolar zaman içinde yeniden kullanılabilme ve telefonla kolayca kaydedilebildiğinden yurtdışı deneyimini aktarmak, proje sonuçlarını paylaşmak, tecrübe paylaşımı yapmak için kullanılabilir.

Son dönemde oldukça sık kullanılan bir diğer özellik ise canlı yayın özelliğidir. Instagram ve facebook'ta "canlı" seçeneği sayesinde, çevrenizde gerçekleşen fiziksel bir etkinliği anında kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Örneğin; katılımcılar konser, Avrupa korosu vb. düzenleyebilir ve facebook veya Instagram üzerinden canlı olarak yayınlayabilirler. “Canlı yayın” röportajlar yayınlamak için de iyi bir seçenek olabilir. Sosyal medya yarışmaları da yine alternatif bir etkinlik olarak planlanabilir. Ortaklarınızla veya seçtiğiniz bir hedef grupla dijitalleşme, uzaktan eğitim, sağlık, iklim değişikliğiyle mücadele, spor, eğitim gibi her konudaki projeniz için çevrimiçi yarışmalar yapabilirsiniz.

Çevrimiçi konferanslar/web seminerleri: 

Çevrimiçi toplantılar aracılığıyla katılımcılar Avrupalı ortaklarıyla bağlantıda kalabilir veya yenileriyle tanışabilir, belirli bir konuda tartışmalar düzenleyebilirler. Çevrimiçi toplantılar Erasmus+ projenizin yaygınlaştırılması ve daha fazla kişiyi bilgilendirmek için iyi bir fırsat sunmaktadır. Konu ile ilgili akademisyen, idareci gibi kişileri etkinliğinizde konuşmacı olarak bulundurabilirsiniz.

Podcast'ler:

İleri düzeyde teknik beceriler olmadan bile, hemen hemen herkes bir podcast başlatabilir. Podcast olayını kavramanın en iyi yolu onu bir ses bloglama olarak düşünmektir. Her bir podcast bölümü belirli bir konuyu kapsayan bir blog yazısı gibidir. Bölüm bir bilgisayara veya akıllı telefona kaydedilebilir. Daha sonra dosyalar podcast'leme ana bilgisayarına yüklenmelidir ve bir web sitesinde veya sosyal medyada paylaşılabilir.

Çevrimiçi Sergiler:

Fotoğraf sergileri veya sanat sergileri de çevrimiçi olarak düzenlenebilir. Sergilerin belgeleri bir bağlantı ile başkaları ile kolayca paylaşılabilir.

Çevrimiçi Anketler/Araştırmalar:

Google Form gibi araçlarla, herkes Avrupa vatandaşlığı, Covid 19 sonrası Avrupa, Covid 19’un Erasmus+ hareketliliklerine etkisi gibi farklı konularda insanların algılarını belirlemek için anket uygulayabilirler ve sonuçları kendi web sitelerinde paylaşabilirler.

Hackathons/Kod Yazma Etkinlikleri: 

Bu etkinliğin amacı programcılara yöneliktir. Programcılar, işbirliği temelli bir proje konusunda birlikte çalışırlar. Birçok kod yazıcı takım prptotipler oluşturmak için rekabet ederler.

Yarışmalar: 

Avrupa veya Erasmus+ programı konusunda bilgi ölçmek veya katılımcıları geliştirmek için yarışmalar düzenlenebilir. Oyun tabanlı öğrenme platformu olan Kahoot ile kolayca bilgi yarışmaları gerçekleştirilebilir.

Yukarıda sayılan etkinlik örnekleri #ErasmusDays 2021’de etkinlik planlamak isteyen yararlanıcılarımıza fikir vermesi amacıyla verilmiştir. Burada sayılmayan ancak ErasmusDays’in ruhuna uygun her türlü etkinliği planlayabilirsiniz.

#ErasmusDays Etkinliğinizi Nasıl Planlayabilirsiniz?

#ErasmusDays etkinliğinizi planladıktan sonra etkinliğin resmi internet sitesi olan https://www.erasmusdays.eu/ adresinden kayıt yapmanız gerekmektedir. Bu kayıt işlemi size kurum ve kuruluşunuz için Avrupa çapında bir profil sahibi olmanız için fırsat sunmaktadır.

Kayıt işleminizi yaparken aşağıdaki maddelere uygun kayıt gerçekleştirdiğinizden emin olun:

---> Kayıt olurken İngilizce veya Fransızca dillerinden birini kullanmanız gerekmektedir. Tam ve doğru cümleler kurduğunuzdan etkinliğinizi açık bir biçimde tanımladığınızdan emin olmanız önemlidir. Tam olarak açıklanmamış ve iyi bir dille yazılmamış etkinlikler yayınlanmamaktadır.

---> Kayıt aşamasında fotoğraf yüklemeyi unutmayınız. Kurumunuza veya projenize ait fotoğraflar uygun fotoğraf olarak kabul edilmektedir. Kişisel fotoğraflarınızı yüklememelisiniz.

---> Etkinlik onayları girilen açıklamarın ve fotoğrafın uygunluğuna göre yapılmaktadır. Etkinlik kaydınızı takip eden 3 gün içerisinde https://www.erasmusdays.eu/ adresinde etkinliğiniz gözükecektir.

#ErasmusDays Boyunca Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalısınız?

14,15,16 Ekim 2021 tarihleri boyunca yaptığınız her sosyal medya paylaşımında #ErasmusDays etiketinin kullanılması önemlidir. Bu etiketi kullanarak paylaşılan facebook, twitter ve instagram gönderilerinin tümü bu üç gün boyunca https://www.erasmusdays.eu/ platformunun ana sayfasında görünecektir. Yaygınlaştırma yapılabilmesi için ise @ulusalajans adresi etiketlenmelidir. Ayrıca, proje çalışmalarınızla ilgili bilgileri yerel medya ile paylaşıp basında yer bulmasını da sağlayabilirsiniz.

#ErasmusDays sosyal medya görselleri, poster ve logoların yer aldığı Görsel kit için tıklayınız.

#ErasmusDays etkinliklerine ilişkin sorularınız için iletisim@ua.gov.tr mail adresini kullanabilirsiniz.

Detaylar için ➡️ https://t.co/ZrvGI0rVz8 https://t.co/pHFdPaBfHG

Haber: Sedat TAPAN