Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Her gelin düğün gününde en güzel halinde olmak ister. Eğer siz de en özel gününüz için hayallerinizdeki gelinliği arıyorsanız Düğün.com üzerinden şehrinizdeki gelinlikçileri inceleyebilirsiniz...


  • Kayıt: 05.02.2022 18:51:11 Güncelleme: 07.02.2022 23:17:46

Her gelin düğün gününde en güzel halinde olmak ister. Eğer siz de en özel gününüz için hayallerinizdeki gelinliği arıyorsanız Düğün.com https://dugun.com üzerinden şehrinizdeki gelinlikçileri inceleyebilirsiniz.

Peki gelinlik seçmenin püf noktaları neler? Öncelikle her vücut tipinden gelin adaylarına göre yüzlerce farklı seçeneğin mevcut olduğunu hatırlatalım. Özel gününüzde hayallerinizdeki görüntüye sahip olmanız için hiçbir özelliğiniz engel değil. Örneğin geniş basenliyseniz A kesim gibi kabarık etekli gelinlikler daha orantılı bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

Vücudunuzda yalnızca kapatmak veya ince göstermek istediğiniz yerlere değil, öne çıkarmak istediğiniz bölgelere göre de seçim yapabilirsiniz. Eğer sırtınızı beğeniyorsanız sırt dekolteli gelinliklere yönelebilirsiniz. Bacak bölgenizin ön planda olmasını istiyorsanız mini ya da yırtmaçlı gelinlik modellerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Yalnızca vücudunuz değil, gelinliği giyeceğiniz düğün mekanı da seçiminizde önemli role sahip. Düğününüzün konseptine göre gelinlik seçmek mekanla bir bütünlük içinde olmanızı sağlayacak. Mesela kır düğünü düşünüyorsanız gelinliğinizin kısa kuyruklu olması avantajlı olacaktır. Böylelikle gelinliğin kirlenmesini ve deforme olmasını engelleyebilirsiniz.

Örneğin, deniz kenarında bir düğün için eteği kısa ve tülden olan bir gelinlik rüzgarlı havalarda zorlanmanıza neden olabilir. Bunun yerine uzun etekli modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer tarihi bir mekanda veya gösterişli bir otelde evlenecekseniz; kabarık etekli, hacimli gelinlik modelleri uygun olacaktır. Düğünününüz havaların soğuk olacağı bir dönemde olacaksa, gelinliğinize uygun şal veya bolero gibi aksesuarları da önceden düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Serin havalar için bir başka seçenek ise gelinlik tercihinizi uzun kollu, kapalı yakalı modellerden yana kullanmak olabilir.

Mekanın fiziki şartlarının yanı sıra pasta seçiminiz, dekorasyon gibi detaylarla da uyum içinde olmak isteyebilirsiniz. Örneğin dantel desenli bir düğün pastası ve dantelli süslemeler hayal ediyorsanız, gelinliğinizde de seçiminizi dantelli modellerden yana kullanabilirsiniz. Aynı şekilde eğer çiçeklerle bezeli bir düğün dekorasyonu tercih edecekseniz bununla uyumlu bir gelinlik seçebilirsiniz. Hatta, seçiminizi tam beyaz olmayan; kırık beyaz, bej gibi tonlarda gelinliklerden yana kullanarak düğününüzdeki natürel havayı ön plana çıkarabilirsiniz.

Eğer vintage konseptli bir düğün planlıyorsanız, davetlilerinizi ışınlamak istediğiniz döneme göre bir gelinlik bulabilirsiniz. 60’ların romantik gelinliklerinden 80’lerin balon kollu modellerine kadar her dönemin meşhur gelinliklerini bulmak mümkün.

Gelinlik Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Her bütçeye uygun gelinliğe ulaşmak bütün şehirlerdeki gelin adayları için artık çok kolay. Gelinlik fiyatlarını en çok etkileyen faktörler ise gelinliğin markası, kumaşı ve özel dikim veya hazır model olması.

Eğer tercihinizi butik firmalar veya birkaç şubeli markalardan yana kullanırsanız daha uygun fiyatlı gelinlikler bulabilirsiniz. Ancak dünyaca ünlü markalar ve tasarımcılarla çalışmak istiyorsanız gelinliğe ayıracağınız bütçenin daha yüksek olması gerekiyor. Ayrıca eğer size özel bir gelinlik tasarlatmak istiyorsanız, hazır modellere göre daha fazla harcama yapmanız gerektiğini de unutmayın.

Özel tasarım gelinlikler için yalnızca fiyatın değil gelinliğin hazır olması için gereken sürenin de daha fazla olduğunu hatırlatmak istiyoruz hatırlatalım. Eğer vaktiniz varsa düğününüzden en az 3 ay önce marka ve modele karar vermiş olmanız gerekiyor.

Gelinliğinizi hazır modeller arasından seçerseniz, beden ölçülerinize göre tadilat yapılması gerekebilir. Kimi firmalar bu tadilatları ücretlendirmezken, bazıları ise gereken işleme göre bir ücret talep edebiliyor. Tadilat için ek ücret isteyip istemediklerini görüştüğünüz firmalara sorabilirsiniz.

Gelinliğin kumaşı da fiyatı elbette ki etkiliyor. Kumaşın ipek oranı yükseldikçe bu durum gelinliğin fiyatına da yansıyor. Sentetik oranı yüksek olan kumaşları tercih ederseniz, gelinliğe ayıracağınız bütçeden tasarruf edebilirsiniz. Kumaşın yanı sıra gelinlikte kullanılacak olan güpür, aplike, dantel gibi süslemeler de fiyatı yükseltiyor. Özellikle el işlemelerinde üretim sürecinde harcanan emek arttıkça talep edilen ücret de artıyor.

Eğer gelinliğinizi satın almak değil kiralamak isterseniz, %20-30 oranında daha uygun fiyatlarla beğendiğiniz gelinliğe kavuşmanız mümkün. Gelin adayları için gelinlik seçmenin en önemli ipuçlarını sıraladık. Eğer siz de rüyalarınızı süsleyen tasarımı arıyorsanız, birbirinden şık gelinlik modellerini https://dugun.com/gelinlik/modelleri inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.