Made In Holland Barok Günleri


  • Kayıt: 11.05.2016 15:45:00 Güncelleme: 11.05.2016 15:45:00

Dünya futboluna Kruijff, Neskens, Van Basten, Avrupa resmine Bosch, Rembrandt, Van Gogh, evrensel klasik müzik kültürüne Amsterdam Concertgebouw Orkestrası ve müzik endüstrisine Philipps gibi devleri kazandırmış Hollanda’dan seçkin bir barok festival, Borusan Klasik’in radyo sponsorluğunda sanatseverleri bekliyor.  

 

Hollanda’nın  ödüller kazanmış, başarılı  müzisyen ve toplulukları , kendi ülkelerinin erken dönem bestecilerini de yanlarına alarak Türkiye’ye geliyor.

 

16. ve 17.  yüzyıllarda bestelenmiş Hollanda müziği  kapsamlı  ve zengin bir seçkiyle Ankara, İstanbul ve İzmir’de dinleyicilerle buluşacak.

 

 

16 Mayıs’ta İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde  “Camerata Trajectina” konseri ile başlayacak olan MADE IN HOLLAND Barok Günleri yine aynı topluluğun 17 Mayıs Ankara Cer Modern ve 18 Mayıs İstanbul Deniz Müzesi konserleriyle devam edecek. 

 

 

Ardından  “Gesualdo Concort Amsterdam” vokal topluluğunu  23 Mayıs’ta  Ankara Cer Modern ve 24 Mayıs’ta İstanbul Deniz Müzesi’nde ağırlayacak olan Barok Günleri, Hollanda’nın başarılı ve müzikte çok yönlü  sanatçılarından  “Pieter Jan Belder “in 26 Mayıs’ta Ankara Erimtan Müzesi ve 27 Mayıs’ta İstanbul Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi’nde vereceği konserle sona erecek.