Hollandalı şarkıcının Sezen Aksu hayranlığı


  • Kayıt: 22.09.2016 11:23:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:00:18

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, bir restoranda garsonluk yapan ve şarkı söyleyen Hollandalı Simone Sweep, "Şarkılarını çok sevdiğim ve söylediğim Sezen Aksu ile tanışmak istiyorum. Bana göre dünyanın en iyi sanatçısı, sesi çok özel ve sesini çok iyi kullanıyor." dedi.

 

Sweep, Türkiye'de Şanlıurfa, İzmir, Ankara ve Antalya'yı gezdiğini, gelecekte Türkiye'de yaşamak istediğini söyledi.

 

Türk sanatçı ve şarkıcılara olan hayranlığı nedeniyle, restorana gelen Türk misafirlerine Sezen Aksu ve Tarkan'ın şarkılarını söyleyen Sweep, Aksu'ya olan sevgisini, "Şarkılarını çok sevdiğim ve söylediğim Sezen Aksu ile tanışmak istiyorum. Bana göre dünyanın en iyi sanatçısı, sesi çok özel ve sesini çok iyi kullanıyor. Sesiyle akrobasi yapıyor, bu durum çok etkileyici. Sezen Aksu'yu burada görmeyi çok isterim." sözleriyle dile getirdi.

 

Sweep, Aksu'nun şarkılarıyla Türk bir arkadaşı sayesinde tanıştığını belirterek, "Ev arkadaşım Ayşe, Sezen Aksu şarkılarını çok dinlerdi, bu vesileyle onun şarkılarını öğrenmiş oldum. Özellikle 'Küçüğüm' şarkısını çok seviyor ve çalıştığım restoranda Türk misafirlerimize söylüyorum. Aksu'ya 'Küçüğüm' şarkısı sayesinde hayran oldum." diye konuştu.

 

- "Türkleri çok seviyorum"

 

Türklerin nazik insanlar olduğunu ifade eden Sweep, çevresindeki bütün Hollandalıların da Türkleri sevdiğini kaydetti. Sweep, "Türkleri çok seviyorum. Çok kibar, misafirperver ve arkadaş canlısı insanlar. Türkiye'yi de çok seviyorum, Türkler mutlaka Amsterdam'a gelsinler. Ben de en kısa zamanda İstanbul'a gideceğim." dedi.

 

- "Türk yemeklerinden en çok baklavayı seviyorum"

 

Simone Sweep, Türk yemeklerinin damak zevkine uygun olduğunu aktardı.

 

En çok tatlıları sevdiğini ifade eden Sweep, "Türk yemeklerinden en çok baklava, kebap ve köfteyi seviyorum. Urfa'da şabut balığı yemiştim çok lezzetliydi. İzmir, Antalya, Ankara ve Şanlıurfa'ya gittim, Balıklıgöl'e hayran kaldım. Bütün arkadaşlarım İstanbul'a gitti, geldikleri zaman Türkçe kelimeler konuşuyorlar. Ben de Türkçeyi çok seviyorum, tınısı bana çok hoş geliyor." ifadesini kullandı.

 

AA