İyi Değilim,Ey Aşk ve Kıymetlim


  • Kayıt: 15.10.2017 10:04:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:01

Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Sinan Akçıl,müzik hayatı,gündem ve özel hayatıyla ilgili PopDünyası'na verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu! 

 

Müziğin içinde doğmuş birisisin.5 yaşından beri tamamen müziğe odaklı olarak yaşamışsın.Seni 

müziğe zorla ittiler mi yoksa sen doğduğun çevreye göre mi şekillendin?

 

•Doğduğum günden itibaren hatta anne karnında bile beni müzige iten tek güç Allahın gücü ve bana fısıldadığı müzik yolu olmuştur...Ondan sonra da tabii ki anne ve babamın beni desteklemesi geliyor.

 

Ablan bir piyanist.Büyürken aranızda müzik konusunda rekabet var mıydı?Yoksa hep biriniz bilerek arka planda mı durdu?

•Ablam çok iyi bir klasik piyanist ve asla ego savaşına girmemiş bir karakteri vardır bana karşı sağolsun.Bana her zaman "bu aileden bir star çıkar o da sensin" der.İyi ki böyle bir ablaya sahibim...

 

İçinde müzik için 4 farklı yetenek barındırıyorsun.Yorumculuk,söz yazarlığı,aranjörlük ve bestecilik.Bazıları çok daha fazla ön planda olsa da hangisi seni çok fazla zorluyor?

Hepsi bir bütün,bir puzzle'ın parçaları diyebilirim biri birinin önüne geçerse denge kaybolur..

 

Kariyerinde bir çok kişiyle çalıştın.Bir çok kişiye müzikal anlamda birşeyler kattın.Hayatının tam olarak dönüm noktası nedir?

 

•Bir kaç dönüm noktası oldu diyebilirim.Aranjörlük adına Zeynep Casalini "Duvar" albümü,bestecilik adına Eurovision şarkım "Düm Tek Tek" ve Ferhat Göçer "Biri Bana Gelsin",ilk altın plak kazandığım İzel 

"Anlayamazsın" albümü,şarkıcılık anlamında da yüksek bir hızla çıkış yakaladığımız 2011 "atma/kalp sesi" albümü dönüm noktalarım oldu diyebiliriz.

 

Piyasada sıkı bir rekabet var.Sende bu rekabetin önde gelen isimlerindensin.Bir çok sanatçı dostunun albümünde yer alıp onlara çok iyi şarkılar da verdin.Sanırım şarkı vermeme,arkada kalma egosunu yendin?

 

•Kesinlikle,öyle bir düşüncem olmadı.O şarkılar o 

arkadaşlarımın benim söylediğim şarkılar da benim kaderim oldu diye düşünüyorum.

 

İlk çıktığın zamanlarda bir çok şey yazıldı,çizildi.Sende hep içindeki güçlü ve farklı çocuğu ortaya koydun.Farklı şeyler denedin ve yaptın.İlk başlarda bu kötü yorumlardan çok fazla etkilenip pes etme noktasına geldin mi?

 

 

•Bu konuşmalar tartışmalar olmadan önemli bir konuma 

gelemiyorsun asla.Pes etmek bir yana tartışılmamak beni rahatsız eder her zaman tartışılan işlerin içinde yer almak daha fazla mutlu ediyor beni.

 

Yorumculuğa geçiş sürecinde neler yaşadın?İlk albümünde Ajda Pekkan gibi büyük bir isimle düet yaptın.Endişelendin mi?

 

•Hiç endişelenmedim.Onların sorumluluğunu da üzerime aldım.Zaten dost ortamlarında her zaman bu tarz düetler 

yapıyorduk bunu albüme taşıdık.

 

Yeni albümün "Yüzyılın Aşkı" için çok çalıştın.Günlerce stüdyodan çıkmadın.Şarkılar da listelere giriş yaptı.Gelen yorumlar,tepkiler nasıl?

 

•3 hafta içinde 10 milyona ulaşan 3 şarkıdan biri oldu.Herkes sokaklarda "eyyo" diye arkamızdan bağırıyor,konserlerde 10 binlerce kişi şarkımızı ezbere söylüyor.Bundan güzel karşılık ve mutluluk 

yok.Listelerde hep varız şükürler olsun ama listeler gelip geçer halkın sevgisi ve listesi hep kalır.

 

Yeni albümünde fiziksel olarak farklı bir tarza gitmişsin fakat ben müzik olarak da eskiye göre farklılaştığınışünüyorum. İlk albümünden bu albümüne kadar neler değişti de sen bu farklılıklara gittin?

 

•Aslında büyük bir fark yok.Eğlendirdiğim zaman sonuna kadar eğlendirmek,hüzünlendirdiğim zaman sonuna kadar hüzünlendirmek parolam oldu her zaman.

 

Ben,her albümünde daha da olgunlaştığınışünüyorum. İlk zamanlarda piyasanın altını üstüne getirdin.Şu an biraz daha kendi içine çekildin.Kısacası olgunlaştın.Bu olgunlaşma senin yazdığın sözleri etkiliyor mu?

 

kadar eğlendirmek,hüzünlendirdiğim zaman sonuna kadar hüzünlendirmek parolam oldu her zaman.

 

Ben,her albümünde daha da olgunlaştığınışünüyorum. İlk zamanlarda piyasanın altını üstüne getirdin.Şu an biraz daha kendi içine çekildin.Kısacası olgunlaştın.Bu olgunlaşma senin yazdığın sözleri etkiliyor mu?

 •Bu sene yazdığım "İyi Değilim,Ey Aşk ve Kıymetlim" 

gibi şarkılar daha olgun sözlere sahip.Zamanla tabii ki olgunlaşıyorsun ama içimdeki yaramaz çocukta her zaman benimle beraber yürüyor.

 

Daha önceki albümlerinde bir çok şarkıyı klipsiz bıraktın.Bu albümde de öyle mi yapacaksın?

 

•Hepsine klip çekmek imkansız gibi bir şey ama bu albümde en az 3 klip olacak.Sırada İyi Değilim sonra da Aşkla var.

yaramaz çocukta her zaman benimle beraber yürüyor.

 

Daha önceki albümlerinde bir çok şarkıyı klipsiz bıraktın.Bu albümde de öyle mi yapacaksın?

 

•Hepsine klip çekmek imkansız gibi bir şey ama bu albümde en az 3 klip olacak.Sırada İyi Değilim sonra da Aşkla var.

 

Piyasadaki güçlü isimlere yapıldığı gibi sana da Sinan Akçıl bitti,artık yazamıyor gibi bir çok yersiz eleştiri yapıldı.Bu eleştirileri nasıl karşılıyorsun?

 

•Ben duymadım sen duymuşsan bilemem