Burak King: Artık Neşet Ertaşlara ve manaya dönüş istiyoruz


  • Kayıt: 23.10.2017 13:40:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:08

HipHop sanatçısı Burak King, beslendiği en büyük kaynağın sokaklar ve Bozkır kültürü olduğunu belirterek, "Artık Neşet Ertaşlara, daha güzel bestelere, manaya dönüş istiyoruz." dedi.


"Günah Benim” şarkısıyla kısa sürede büyük bir çıkış yakalayan HipHop sanatçısı Burak King, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında Hollanda’da doğduğunu, 15-16 yaşlarında Türkiye'ye kesin dönüş yaptığını söyledi.


Hollanda’da pop müziğin yaygın olmadığını ifade eden Burak King, "Genelde Hiphop üzerinden döner bütün işler. R&B olur, Rap olur. Küçükken bizim mahallede yetenek gecesi vardı. Ben orada Türk bir çocuğu savaşa karşı Rap yaparken dinledim. İnanılmaz bir şekilde tüylerim diken diken olmuştu. Orada dedim ki, ‘Benim olayım bu."dedi.


"Günah Benim" şarkısı ile YouTube’da 200 milyon dinleyiciye ulaşan Burak King, şunları söyledi: 


"Günah Benim’le elde ettiğimiz başarı medya ve camiada büyük insanların dikkatini çektiği için tabi imkanlarımız da genişledi. Biz de bu elde edilen imkanlarla yine elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önce Türkiye’de iyi bir kitle yakaladıktan sonra dünyaya iş yapmak istiyoruz." 


"Manaya dönüş istiyoruz" 


Neşet Ertaş dinlemenin onu motive ettiğini dile getiren sanatçı, "Artık Neşet Ertaşlara, daha güzel bestelere, manaya dönüş istiyoruz. Çünkü 'Ellerini havaya kaldır' demesini herkes biliyor ama 'Bütün eller gökyüzüne' dendiğinde bu sanata dönüşüyor." ifadelerini kullandı. 


"Sokak, herkes için sokak" 


Anadolu kültüründen hiçbir zaman kopmadığını dile getiren Burak King, "Biz sokakta edindiğimiz acı, tatlı, muzip, komik tecrübelerimizi kağıda kaleme döküyoruz. Aslında sokaktan aldığımızı sokağa geri vermiş oluyoruz. Çok da büyük bir sırrı yok. Bu da samimi geliyor insanlara ve insanlar içinde dağılıyor. Biz de takdir görüyoruz. Çünkü sokak herkes için sokak. En lüks binanın da kapısı sokağa açılıyor." diye konuştu.