Tarık Sezer Orkestrası feat Burak Çetinkaya “Hoş Geldin”


  • Kayıt: 21.12.2018 21:23:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:54

Tarık Sezer Orkestrası feat Burak Çetinkaya “Hoş Geldin”


Tarık Sezer

 

-          Müziğe adanmış 40 yıl!!! “Keşke…” dediğiniz, dönemler var mı?

 

Keşke deyip pişmanlık duyduğum hiçbir dönem olmadı. Tabi ki geriye bakıp özeleştiri yaptım ve bunlardan dersler çıkarttım; ama hiç pişmanlık duymadım. Sadece ve sadece önüme bakıp bildiğim doğrultuda işimi yapmaya çalıştım. Buda bana bugünkü başarımı sağladı, hala böyle yapmaya devam ediyorum.

 

 

-          Yıllar içinde Zülfü Livaneli’den, Leman Sam’a, Ajda Pekkan’a, Sezen Aksu’ya… birçok sanatçı ile yollarınız kesişmiş. Sizden o günlere ait bir hikaye istesem, ilk aklınıza gelen hangisi olur?

 

İlk aklıma gelen 85 – 90 seneleri arasında sevgili Zülfü Ağabey ile çalışırken, Ankara konserinde karşımda 100 bin kişiyi görünce çok heyecanlanmıştım. O genç yaşımda bu kadar büyük bir kalabalığın karşısında konser vermek sanırım herkese nasip olmayacak bir deneyimdi.

 

-          Sanat hayatınızınız 40. yılında genç müzisyenlere isimlerini duyurma fırsatı sunuyorsunuz. Müzik sektöründe tüketimin bu kadar hızlı olduğu bir dönemde bu Don Kişotluk değil mi?

 

Hem de çok büyük bir Don Kişotluk. =) Burada önemli olan orkestramızın değerli solistlerini halkımıza tanıtmak. Sizin de dediğiniz gibi uzun yıllardan beri süre gelen bu hızlı tüketime karşılık kalıcı şarkılar bırakmak arzusundayız. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Çünkü onların hepsi benim için son derece başarılı, değerli ve saygı duyulacak insanlar. Umarım bu birlikteliğimiz uzun seneler devam eder.

 

-          Projenin 2. single’ı Tarık Sezer Orkestrası feat Burak Çetinkaya “Hoş Geldin”. Şarkının düzlenmesi size, söz ve müziği ise genç isimlere ait. Nasıl “Hoş Geldin” demeye karar verdiniz?

 

Sevgili arkadaşım aynı zamanda “Hoş Geldin” in söz yazarı Pınar Çubukçu’yu aradım. Orkestramızın böyle bir projesi olduğundan bahsettim. Kendisi de orkestramıza uygun olabileceğini düşündüğü bazı şarkılarını bana yolladı. İçinde “Hoş Geldin” de vardı. Bestesi sevgili kardeşim Yılmaz Taner’e ait olan “Hoş Geldin” i çok beğendim. Daha sonra bu şarkıyı sevgili Burak ile paylaştım. O da “Çok beğendiğini” söyledi. Böylece bu güzel şarkıyı projemize dahil ettik.

   

-          Şarkının video klibi; Kaz Dağlarının eteklerinde Atilla Saral’ın sahibi olduğu beach’de çekilmiş. Projenin ilk klibinde Atilla Bey de oynamıştı. Biraz da klipten bahsedelim mi?

 

Klibimiz Kaz Dağları’nın eteklerinde dostum Atilla Saral’ın sahibi olduğu “Salas’h Beach” de çekildi. Saadet Özsırkın’tı beni kırmayarak klibimizde bize eşlik etti. Kendisine yürekten teşekkür ederim. Yönetmenimiz sevgili Teoman Topçu şarkıya uygun çok güzel bir klip çekti. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim.

 

-          Yıldız Tilbe albümünde Aleyna Tilki’nin okuduğu “Yalnız Çiçek” şarkısının müziği size ait. Şarkı, müzik listelerinde 1 numara oldu. Aleyna Tilki’nin yorumunu siz nasıl buldunuz?

 

1994 senesinde dostum Yıldız Tilbe’nin “Delikanlım” albümüne başladığımız sırada bu besteyi yapmıştım, sevgili Yıldız’da sözünü yazmıştı. Geçtiğimiz sene Yıldız ile görüştüğümüzde bana şarkıyı Aleyna Tilki’nin tekrar yorumlayacağından bahsetti. İlk başta biraz şaşırdım sonrasında şarkıyı dinleyince gerek Aleyna’nın yorumunu gerekse sevgili Emrah’ın düzenlemesini çok beğendim. Bence Aleyna bu şarkı ile iyi bir yorumcu olduğunu da herkese gösterdi.

 

-          Bir de gençlerin yeteneklerine yön verdiğiniz akademiniz var. Orası nasıl bir oluşum?

 

Tarık Sezer Akademi’yi 2 yıl önce açtık. Burada piyano, solfej, gitar, keman, flüt, ses eğitimi, repertuar, diksiyon gibi branşlarımız mevcuttur. Çok başarılı çocuklarımız var. Onların her geçen gün kademe kademe ilerlemesinden çok büyük mutluluk duyuyorum. Gençlere yönelik böyle bir atılım yaptığımız içinse büyük mutluluk duyuyorum.

 

-           “O Ses Türkiye” nin müzik direktörlüğünü ve orkestra şefliğini siz yapıyorsunuz. Çekimler nasıl geçiyor? Nasıl bir sezon geçiriyorsunuz?

 

8. sezonumuzdayız. Sanırım Türkiye’de ki en uzun soluklu müzik yarışma programı olacak. Yılda yaklaşık 850 – 900 yarışmacı arkadaşımız O Ses Türkiye sahnesine çıkmakta. Bu sayıdan da anlayacağınız gibi çok yoğun günler geçirmekteyiz. Ama ben bundan hiç şikayetçi değilim. Çok yoruluyoruz; ama bir o kadar da mutluyuz. Format sahibi Talpa’nın, bizi Dünya’da ki “The Voice” orkestraları içerisinde en iyi orkestra olarak seçmesi de bizim için ayrı bir onur ve gurur. O yüzden ben ve bütün orkestra arkadaşlarım son derece özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Bunda sevgili Acun Ilıcalı’nın ve Acun Medya’da çalışan arkadaşlarımızın da payı büyük. Hepsine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Burak Çetinkaya


-          Sizi tanıyabilir miyiz? Nerde doğdunuz, kaç kardeşsiniz, ne okudunuz, müzik ne zaman hayatınıza girdi……

 

1985 yılında İstanbul’da doğdum. 2 kardeşiz. Bir kız kardeşim var. Müziğe çocukluğumdan beri ilgim vardı. Evde kendi kendime org çalardım, şarkı söylerdim; ama müziğin gerçek anlamda hayatıma girmesi Babamın 14. yaş günümde hediye olarak aldığı gitarla başladı. Lisede amatör gruplarda yer aldım. Birkaç sahne tecrübem oldu. Okul dışında da zamanımın çoğunu müziğe ayırmaya başladım. Liseden sonra bir süre hazırlandım ve 2004’te Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümünü kazandım. 2008’de mezun oluncaya kadar da Sakarya, İzmit ve İstanbul’da çeşitli yerlerde gitarımla sahne almaya devam ettim.

 

 

-          Profesyonel müzik hayatınız ne zaman başladı?

 

2008’ de konservatuvarı bitirdikten sonra İstanbul’da Sunrise isimli grupta solistlik yapmaya başladım ve 5 yıl kadar bu grubla çalışmaya devam ettim. Profesyonel müzik hayatım bu grupla başladı diyebilirim. Beyoğlu’nda hafta sonları İngilizce ağırlıklı eğlence müziği yapıyorduk. Ankara, Eskişehir ve Bursa'da da çeşitli mekanlarda sahneye çıktık 5 yıl boyunca.

 

 

-          Tarık Sezer Orkestrası ile buluşmanız ne zaman, nasıl oldu?

 

Grubumla birlikte çalışmaya devam ederken sevgili ağabeyim Hakan Caneroğlu ile tanıştık. Uzun süre müzikle ilgili çalışmalarımda bana destek oldu. 2015 yılının başlarında Tarık Sezer Orkestrasında solistlik yapıyordu. Orkestranın erkek solist aradığını söyledi ve “İster misin?” diye sordu. Çok isterim dedim ben tabi.. Bir süre sonra Tarık Ağabey ile görüştük, anlaştık ve 2015 Mart ayında çalışmaya başladık.

   

-          Tarık Sezer Orkestrası ile single’ınızın çıkacağı belli olduğunda neler hissettiniz?

 

Çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Tarık Sezer Orkestrası zaten Türkiye'nin sayılı orkestralarından biri. Birlikte çalışmaktan her zaman keyif aldım ve gurur duydum. Birçok şey öğrendim burada. Birlikte böyle güzel bir projede bulunacağımı öğrenmek çok mutlu etti beni.

   

-          “Hoş Geldin” şarkısını ilk dinlediğinizdeki duygularınızı anlatır mısınız?

 

Şarkıyı ilk dinlediğimde çok sevdim. 2.dinlediğimde daha çok sevdim. 3. de sanırım ezberlemiştim. Bana çok yakışacağını düşündüm hemen benimsedim şarkıyı. Sözlerinden de çok etkilenmiştim.

   

-          Son olarak müzikseverlere ne söylemek istersiniz?

 

Umarım şarkıyı beğenmişsinizdir. Bundan sonra “Hoş Geldin” sizlere emanet.

 

Dilek KÖROĞLU