“ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU” TÜM TÜRKÜ SEVENLERİ HALK MÜZİĞİ KONSERİNE DAVET EDİYOR


  • Kayıt: 18.04.2019 09:48:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:42

“ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU” TÜM TÜRKÜ SEVENLERİ

HALK MÜZİĞİ KONSERİNE DAVET EDİYOR 


Türk halk müziği korosu olan “Rotterdam Yurttan Sesler Korosu (RYSK)”, her yıl gelenek haline getirdiği  “İlkbahar Konser”lerinin 6'ncısını bu yıl, 21 Nisan 2019 Pazar günü, şef Sami Dalmış yönetiminde, Rotterdam’da Theater ZUIDPLEIN’de gerçekleştirecektir. Bu yıl kuruluşunun 10'uncu yılını kutlayacak olan koro, bu özel yılın anlamını ve heyecanını konser akşamına oldukça zengin bir repertuarla yansıtacaktır.

 



 “Rotterdam Yurttan Sesler Korosu”, Türk Halk Müziğimizi geniş kitlelere tanıtmak ve sevdirmek, yaygınlaştırmak ve ayrıca gelecek kuşaklara aktarmak amacını hedeflemektedir. Günümüze kadar bunu birçok podyumda ve organizasyonlarda hiçbir ticari kaygı gütmeden, profesyonel kalitede ama amatörlüğe gönül vererek gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ve koro bu yolla kültür değerlerimizi yaşatttığına ve gelişimine katkıda bulunduğuna inanmaktadır.


“Rotterdam Yurttan Sesler Korosu”’nun 30 üyesi diyor ki: 

 

Bizler gönlümüzü türkü söylemeye verdik. Sevda dolu, hasret dolu, hüzünlü ve de neşeli türkülerimizle buluşacağınız bir Türkiye, bir Anadolu yolculuğuna herkesi davet ediyoruz. Türkiye ́mizin çeşitli yörelerinden seçtiğimiz türkülerimizi çığırarak, adı şanı unutulmuş analarımızla, atalarımızla ve geçmişimizle konuşacağız, dertleşeceğiz ve söyleşeceğiz.... 

 

Hepinizi bu buluşmaya bekliyoruz.


Bu arada Rotterdam Yurttan Sesler Korosu özel bir projeye imza atmıştır. “Rotterdam için çal” adlı proje kapsamında, Anadolumuzu aydınlatan büyük ozanlarımızdan Yunus Emre’nin ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ eserini kentimiz olan Rotterdam’ın birçok kesitinin görüntüleri eşliğinde seslendirmiştir. Geçmişin değerlerini geleceğe aktarmak adına hazırlanan bu klibi https://youtu.be/vbxw1M9jN5E internet adresinden izleyebilirsiniz.

 

 

 

Konser, 21 Nisan 2019 Pazar günü, Theater ZUIDPLEIN’de saat 19:00’da başlayacaktır.   10 euro olan konser giriş bileti, Theater Zuidplein’in web sitesinden alınabileceği gibi, Rotterdam Yurttan Sesler Korosu’ndan da satın alınabilecektir. Hem konser bileti sağlamak hem de daha detaylı bilgi edinmek için 06-52841869 nolu telefon numarasıyla irtibata geçilebilir.


Rotterdam Yurttan Sesler Korosu, koro çalışmalarını her hafta salı akşamları saat 19:30-22:00 arası, Rotterdam’da Schommelstraat 69 adresindeki Buurthuis Mozaik’te sürdürmektedir. Koro, türkü severleri koroya katılmaya davet etmektedir. Koro çalışmalarıyla ilgili daha detaylı bilgi edinmek veya deneme dersine katılmak isteyen türkü severler, 06-41773771 nolu telefon numarasından Kamuran Uslu beyle irtibata geçebilirler.


İLETİŞİM:

Adres: Buurthuis Mozaik, Schommelstraat 69, 3035 CG Rotterdam

Email: info@rysk.nl;    Telefon: 06-41773771;    Website: www.rysk.nl