Murda Hollanda'ya dönüyor

Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımına özendirme suçundan dolayı 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Murda lakaplı Önder Doğan'ın Hollanda'ya döneceği öğrenildi...


  • Kayıt: 23.10.2021 09:35:17 Güncelleme: 23.10.2021 09:35:17

Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımına özendirme suçundan dolayı 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Murda lakaplı Önder Doğan'ın Hollanda'ya döneceği öğrenildi.

Eh Baba ve Duman şarkılarında kullandığı kelimeler sebebiyşe uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımına özendirme suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Murda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Genç şarkıcının Türkiye'deki akıbeti de merak konusu olmuştu. Hollanda vatandaşlığı bulunan Önder Doğan'ın bu ülkeye geri döneceği iddia edildi.

RTL Boulevard Dışişleri Bakanlığı ve Murda'nın ekibine dayandırdığı haberinde Murda'nın Hollanda'ya geleceğini yazdı.


murda rtl boulevard

Ünlü şarkıcı da kızı ile bir fotoğrafını yayınlayarak bu kararı doğrular nitelikte bir paylaşımda bulundu.

Murda kimdir?

Murda, Hollanda'nın Amsterdam şehrinde doğmuştur. Gerçek ismi Önder Doğan olan rapçi bir dönem yaşantısını İspanya’nın Madrid şehrinde sürdürmüştür. Daha sonra tekrar Hollanda’ya dönmüş ve müzik ile ilgilenmeye başlamış, ilk EP’sini ise 2008 yılında müzik severler ile buluşturmuştur.

Göçmen bir ailenin çocuğu olan Murda’nın henüz baba tarafından aslen nereli olduğu bilgisine ulaşılamamıştır. Anne ve babasının işleri nedeni ile çocukluğunun bir bölümü İspanya ve Türkiye’ye geçmiştir. Hollanda’da okul arkadaşları Önder ismini kolay telafuz edemedikleri için ona Türk ya da Murda Türk diye seslenince oda ilerleyen yıllarda sahne ismi olarak Türk ismini kullanmaya karar vermiştir. Okul dışında Türk ismi farklı çağrışımlara neden olduğu için sonrasında Murda ismini kullanmakta karar kılmıştır.

Murda, Bizey, Kraantje Pappie ve Ronnie Flex dahil birçok ünlü isim ve Hollandalı hip-hopçular ile çalışmalar yapmıştır. Hollandaca ve İngilizce söylediği şarkılarda dönem dönem İspanyol esintileri duyulmuş, bu nedenle İspanya’da müzik kariyerini sürdürmesi gerektiği düşünülmüştür. Ancak sosyal medya hesabı İnstagram üzerinden Ezhel ile tanışınca yönünü Türkiye’ye çevirmiştir.

Türkiye’de Aya isimli şarkısıyla milyonlarca insan tarafından tanınmış, Aya video paylaşım sitesi Youtube’da 100 milyondan fazla izlenmiştir. Ardından, ikili ocak ayında, Türkçe iki yeni single daha çıkarmış, Bir Sonraki Hayatım ve Eh Baba ile kısa sürede geniş kitlelere ulaşmıştır. Her 3 şarkı da internetteki müzik platformu Spotify Top 200 listesinin en üst sıralarına tırmanmıştır.
Murda evlidir ve bir kızı vardır. 15 Şubat 2020 O Ses Türkiye final’inde sanatçı Zeynep Bastık ile sahne deneyimi olmuştur.

Gazetedamga