2022 Eurovision Şarkı Yarışması: Nerede, ne zaman yapılacak? Hangi ülkeler katılacak?

1956'dan bu yana her yıl mayıs ayında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın 66ıncısı, geçen yıl  Hollanda'da düzenlenen yarışmayı kazanan ülke İtalya'da yapılacak...


  • Kayıt: 03.05.2022 21:38:54 Güncelleme: 03.05.2022 21:38:54

2022 Eurovision Şarkı Yarışması: Nerede, ne zaman yapılacak? Hangi ülkeler katılacak?

1956'dan bu yana her yıl mayıs ayında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın 66ıncısı, geçen yıl  Hollanda'da düzenlenen yarışmayı kazanan ülke İtalya'da yapılacak.

İşte yarışmayla ilgili merak edilenler:

Eurovizyon Şarkı Yarışması nerede yapılacak?

İtalya'yı temsil eden rock grubu Måneskin “Zitti e Buoni” adlı şarkıyla Hollanda'daki yarışmayı birincilikle bitirdi.

Grubun solistinin oylama esnasında kameralar önünde kokain kullandığı iddiaları, İtalya'nın başarısına kısa süreliğine gölge düşürdü, ancak test sonucunun negatif çıkması üzerine İtalya'nın başarısı kesinleşti.

Ülkede etkinliğe ev sahibi olabilmek için aday olan 17 kent ve bölge arasından Torino seçildi. Torino'nun en büyük kapalı konser alanı Palaolimpico yarışmanın mekanı olacak.

Eurovizyon Şarkı Yarışması ne zaman yapılacak?

Yarışmanın birinci yarı finali 10 Mayıs, ikincisi ise 12 Mayıs tarihinde yapılacak. 14 Mayıs cumartesi gecesi ise finale kalan adaylar yarışacak ve kazanan belirlenecek.

Her üç günde Jüri, Aile ve Canlı Yayın şovu olmak üzere üç performans sahne alacak.

Jüri şovu yarışmadan bir gün önce adaylar canlı yayın öncesi jürinin oy kullanması için sahne alacak. Aile şovu gün içinde daha genç hayranların yarışmayı izlemesi, adayların ise canlı yayın öncesi son kez prova yapmaları için düzenlenecek. 

Canlı yayın ise televizyon ekranlarından yayınlanan performans olacak. 

Jüri şovu 9, 11 ve 13 Mayıs tarihlerinde yerel saatle akşam 21.00'de başlayacak. Aile şovu 10 ve 12 Mayıs'ta öğleden sonra 15.00'te, 14 mayıs'taki final gününde ise öğlen 13.30'da başlayacak.

Canlı yayınların başlama saati ise akşam 21.00

Her üç şov için de bilet almak mümkün.

Euronews