Sanatçı Cenk Tevet´in deruni sözleri ile keyifli bir sohbet


  • Kayıt: 11.02.2015 21:10:00 Güncelleme: 11.02.2015 21:11:00

Suskun sanatçılardan Artvinli Cenk Tevet iki yıl önce çıkardığı Ayna albümü ile halen dikkatleri üzerine çekiyor. Sabırsızlıkla ikinci albümü bekleniyor.

 

Cenk Tevet albüm çalışmalarının yanı sıra Ortaköy’de  Akustikhane’de sahne alıyor. Sevenlerine duyrulur. Konserleri’de devam etmekte.

 

İlk olarak maziye yolculuk yapmak istedim Cenk Tevet ile.  Çocukken İlgi alanınız ve hayal ettiğiniz meslek neydi Cenk Tevet?

 

Çocukken doktor, pilot olacağım gibi hayallerim olmadı. 15 yaşımda ortaokuldayken müzik derslerine başladım. O yıllarda gitarla tanıştım ve müziğe ilgi duyarak hayatıma ağırlık verdim. Çocukkeni resim çizmeye çok ilgim vardı. Matametik derslerinde 2 2 4 ederken 62’yi bulup tavşan yapıyordum. Halende çizim yapıyorum. O sevdamdan vazgeçmedim. Güzel sanatlar resim mezunu oldum.

 

 Kuzeniniz Tarkanın yanı sıra aileniz de müzik ve resimle ilgilenen var mı?

 

Babamda mimardır. Dedem’de kemençe çalıyor.

 

Ortaköy’de Akustikhane’de sahne alıyorsunuz. Biraz bahsedebilir misiniz? Akustikhane yaşamınıza neler kattı?

 

5  yıldır Akusitikhane’de sahne alıyorum. Burada önemli müzisyenleri gösterip, güzel çalışmalar gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ben buraya mutlu geliyorum. İstediğim ve arzu ettiğim müziği yapabiliyorum ve bu buna büyük bir huzur veriyor.

 

İlk çıkardığınız albümünüz Ayna çok ilgi görmekte. Yeni bir albüm çalışması içerisinde misiniz?

 

Bir buçuk sene oldu albümüm çıkalı. Şu anda yeni albüm kayıtları yapıyorum. Ayna albümüm 5 tane parça’dan oluşuyordu. Yeni çalışmalarımda albümümde ise 8 parça yer alacak.  Her ne kadar tv´de magazin programlarında reklam olarak medya’da albümüm fazla görünmesede, ben suskunlar katagorisinde yer almayı tercih ediyorum.

 

 Albümünüz sizi yansıtmalıdır

 

Yeni çıkacak olan albümünüzde 8 tane şarkı yer almakta, hangi şarkı sizi kişisel olarak en çok etkiliyor?

 

İstiklal diye bir şarkım beni çok etkilemekte. İstiklal caddesinde yaşanan bir aşkı hatırlatmakta. 8 şarkının söz ve müziği bana aittir. Ben kendi şarkılarımı söylemeyi seviyorum. Albümünüz sizi yansıtmalıdır. O benim albümüm, örnek fotoğraf albümünüzde başka fotoğraf yer aldığını düşünün. Kendi fotoğrafınız diyebilir misiniz? Ben diyemem.

 

Yorumcalara tabii ki de saygı duyuyorum.

 

İlham kaynağını en çok nerede bulmaktasınız?

 

İlham kaynağını en çok İstanbul’da bulmaktayım. Vapurda, taksim’de , beyoğlunda, beşiktaş’ta. İstanbul’un her yerinde diyebilirim. Gece boş gecelerde, belalı sokaklarda, batakhallerde.  Şarkı her yerde önemli olan çekip çıkartmanız olsun.

 

Tarkan kuzenininiz size albüm yaparkeni destek oldu mu? Beraber çalışmanız var mı?

 

Ben sanatta torpil olmaz ve olmamalı diyorum, kendi çalışmalarımı yapıyorum.

 

Şöhret hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Şöhret balondur, yaptığınız balon işler sizi şöhret, yaptığınız iyi işler ise sizi efsane yapar. Efsane olmayı tercih ediyorum.

 

Kendinizi nasıl tanımıyor sunuz? İnsanlarla iletişiminiz nasıldır?

 

Çift dizanslıyım. Ya çok sakınım ya çok agressif. Yüzde 90 sakınım. İnsanlarla ilişkim nitelendirebilirim. Saygıdeğer babacığımın İbrahim Tevetoğlu´nun bir sözünü paylaşmak istiyorum: bir insan oğlunun en büyük serveti itibarıdır. Ben itibarı her zaman koruyorum. İnsanları asla sınıflandırmam ve yalan söylemem. Genelde Cenk abi diye hitap ederler.

 

 Önemli olan mutluluktur, para değildir

 

 Geleceğe dair bir hedefiniz var mı?

 

Dünya´nın ve Türkiye´nin ekonomik şartlarını göz önünde bulundurursak, önceliğim bulunduğum konumumu korumak.

 

Fazlasına gerek yok inan ki, fazla şöhret’e gerek yok. Yapabildiğiniz şeyler önemliyatlar katlar. Önemli olan mutluluktur, para değildir. Çok yükseklerde gözüm yoktur.

 

Örnek olarak 2003 bendlayt değil, 1956 fendaş strad beni mutlu eder. 

 

 Sevenlerinize neler demek isteriniz?

 

Fan değil can diyorum sevenlerime.  Çok kıymetlidir onlar. Onları ben nereye gidersem fan can kitlesi. Onları seviyorum. Belki bir avuç kadar belki kocamanlar.

 

Suskun sanatçıları sevende suskun oluyorlar genelde. Kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

 

 

Röportaj: Ebru Özgüner 

 

Kaynak : kadın Dergisi