Türk Toplumu ve Hemşericilik

Türk Toplumu ve Hemşericilik


  • Kayıt: 05.11.2013 08:11:00 Güncelleme: 05.11.2013 08:11:00

Her sayımızda karşınıza doyurucu dosyalarımızla çıkıyoruz. Dosyalarımız siz değerli okuyucularımızdan büyük beğeni topluyor. Bu sayımızda da beğeneceğinizi umduğumuz bir konuyu gündeme taşıdık.

 

Aynı köyden, kasabadan ve şehirden gelen insanların bir araya gelerek oluşturdukları hemşericilik üzerine yeniden yapılanma şekli ile örgütlerin sayıları artmakta. Hollanda’daki Türk toplumunda bir ‘’hemşericilik’’bilincinin oluşması olayı sergilenmektedir.

Türk toplumu çeşitli dini ve ideolojik gruplara bölünmüştür.

Bunun yanında birde hemşericilik yönüyle bölünmesi ne derece doğru? 

Ortak noktalar etrafında örgütlenen birçok örgüt varken bunlardan en yakınını dahi tercih etmeden neden ayrı bir dernek? Türkiye’deki siyasi partilerin görüşlerinin yurtdışı uzantıları şeklindeki bir örgütlenme modeli ne derece doğru? Bu ve benzeri hususları irdelemek gerek.

Bizleri kırmayarak açık yüreklilikle sorularımıza cevap veren dernek yöneticilerine ve bu dosyanın oluşmasında katkılarını esirgemeyen  değerli yazarlarımıza  teşekkür ediyoruz. Bu dosyanın hazırlanmasındaki asıl maksadımız sorunlarımızı gündeme taşıyıp çözüm yolları üretmek. Başka bir niyet ve gayretimiz yok. Bu konuda olumlu ya da olumsuz eleştirileri olan herkese dergimiz açıktır. Bütün bunların yanında olumlu bir gelişme Hollanda’daki çok sayıdaki farklı düşüncedeki örgütler Türkçe eğitim için bir araya geldi. Çok sayıda imza toplandı. Şu anda mahkemelik. Umarız başarı sağlarız.

 

 

Kolay kazanç kapısı olarak görülen taksiciliğin, kolay yanları olduğu gibi zor yanları da var. Zorlu trafikte direksiyon sallayan ve emeklerinin karşılığını almaya çalışan taksiciler, sırtladığı tehlikeli yolculuğa rağmen her zaman görevinin başındadır.  İşte bu sayımızla birlikte her sayımızda taksicilerin başından geçen önemli olayları Taksici Hikayeleri isimli sayfamızda yayınlıyoruz.

 

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Sevim Hollanda'da ki Türk vatandaşlarına uyarıda bulundu.Sevim, çifte emekliliğin ileride çifte sıkıntılar getirebileceğini söyledi. Konuyla alakalı daha detaylı bilgiyi ilerleyen sayfalarda okuyacaksınız.

Değerli okuyucular, Platform dergisi sizlerin de yakından takip ettiği gibi her kesime tarafsız olarak hitap etmektedir. Daha güçlü ve içerikli yayınlar yapmamız için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Platforma abone olarak bizlere destek olacağınızı umuyoruz. Dergimizin senelik abone ücreti sadece 25 Euro. Bunun karşılığında

Platform her ay adresinize ulaşacak.

 

 

Gelecek günlerin aydınlık dolu günler olması dileğiyle…