17. yılımıza girdik

17. yılımıza girdik


  • Kayıt: 21.12.2013 22:43:00 Güncelleme: 21.12.2013 22:43:00

Ticaret Odaları Birliği, Türkler’in yabancı girişimciler arasında en büyük grubu oluşturduğunu açıklarken, Türk marketlerin Hollandalılar arasında da son derece popüler olduğunu yazan De Telegraaf gazetesinde, "Türk mini marketleri ülkeyi fethediyor" denildi. Özellikle ekonomiyi yakından takip eden işadamları ve ekonomistlerle yaptığımız görüşmeler sırasında Türk bakkal ve marketlerini tehdit eden bazı önemli gerçeklerle karşılaştık.

 

Her sayımızda ''Ekonomi Vitrini'' sayfamızda Türklerin yoğun olduğu sektördeki girişimcilerimizin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Bu sayımızda da Türk marketlerinin sorunlarını masaya yatırdık. Sektördeki esnaflardan görüş aldık.

 

Kısıtlama devam edecek

 

Sosyal işlerden sorumlu Devlet Sekreteri Jetta Klijnsma tarafından yapılan yeni tasarı örneği kabul edilirse, aynı haneyi paylaşan ve ödenek alan kişiler önümüzdeki dönemde daha az ödenekle geçinmek kalacaklar. Bu durumda en fazla Türkler ve Faslılar bu kanundan etkilenecek.

 

Fransa'da, Fuhuşa Ceza Getiren Yasa Teklifi Kabul Edildi

 

Fransa Meclisi'ndeki ilgili komisyon, ülkede yoğun tartışmalara neden olan, fuhuş müşterilerine ceza verilmesini öngören yasa teklifini kabul etti.

 

Sosyalist milletvekilleri tarafından sunulan yasa teklifi, fuhuş için para ödeyenlerin 1500 avroyla cezalandırılmasını öngörüyor. Bu suçun tekrarlanması halinde cezası 3 bin avroya kadar çıkabilecek.

 

Nasıl uygulanacak yasa bilmiyorum ama, aynı yasanın ülkemizde önerildiğini düşünün yer yerinden oynar.

 

Ötenazi başvuruları sınır tanımıyor

 

2002 yılında ötenazi yasasının kabul edildiği Hollanda'da, yılda 10 binden fazla kişinin gönüllü bir şekilde hayatına son vermek için doktorlara başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

 

Müslüman yayın Kurumu

 

Hollanda’daki Türk medyasına yönelik düzenlenen basın toplantısında Arif Yakışır; MO'nun bağımsız, ticari olmayan bir yayın kurumu oduğunu, bütün Müslümanlara ve izleyicilere yönelik kaliteli yayın yapmayı arzuladığını dile getirdi. Umarız geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmaz.

 

17. yılımıza girdik

 

Sevgili okurlar, 17. yılımıza girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Siz değerli okuyucularımızın desteği ile ve büyük fedakarlıklar neticesinde bugünlere kadar geldik. Fedakar kadromuza, şu ana kadar emeği geçen bütün dostlara ve siz okuyucularımıza teşekkür ediyorum.

 

Mutlu yıllar dileriz.