‘Beşik sallayan eller, gün gelir dünyayı sallar’

‘Beşik sallayan eller, gün gelir dünyayı sallar’


  • Kayıt: 10.02.2014 00:35:00 Güncelleme: 14.03.2014 11:32:00

Bu dünya sorunlarına kadınlar nasıl bakış açıı geliştiriyor diye merak edilmiyor. O erkek egemen dünyada var olan kadınlara, erkekler şunu dayatmaya çalışıyor, sen kendi alanında kadın hakları ve gelişimi için çalış, benim alanıma girme, benim sermayemden, benim pastamdan pay isteme. O nedenle de iş hayatında karar mercilerinde çok fazla da Türk kadınlarını görmüyoruz.

 

Gördüğümüz kadınlar da maalesef kendini soyutluyor, farklı bir alana hapsediyor. Benim gözlemlerime göre, kadın erkek arası bir kimliğe bürünmek zorunda kalıyor. Çünkü hayatı o kadar zor ki o noktadaki kadının. İki arada sıkışıyor, kariyeriyle, kendi cinsiyetiyle oradaki erkek egemen grupların üzerinde oturttuğu baskı, bu tarafta ailesinden aldığı baskı.

 

Bu koşullarda başarılı olmak zorunda. Bütün bunlara rağmen Hollanda’daki Türk bayanlarının iş hayatında aktif olarak yer almaya çoktan başladığını memnuniyetle belirtmek gerek.

 

Özellikle son dönemde iş hayatında ve politika da çok aktif olarak yer aldıklarını görüyoruz.Bu sayıda kapakta yer alan Meral Polat hanım Hollanda’da kısa sürede büyük başarılara imza atan başarılı iş kadınlarımızdan biri.

 

Fakat bizim beklentilerimiz bayanların daha aktif farklı alanlarda yer almaları.Hollanda’da ticari alanda ağırlıkla kuaför gibi mesleklerde yer aldıklarını görüyoruz.

 

Dergimizin ilerleyen sayfalarında bir araştırmaya yer verdik.İlgiyle okuyacaksınız.Aslında bu araştırma bir şekilde kadınlarımızın bir kimliği.

 

Ama şu bir gerçek. ‘Beşik sallayan eller, gün gelir dünyayı sallar’ Onun için toplumun temel direği olan kadın gereken değeri görmeli.Toplumun her kesiminde dim dik dura bilmeli.Hakkını hukukunu savuna bilmeli.

 

Bu sayımız ağırlıklı olarak ekonomik haberlerden oluştu.Geçen sene ve 2014 senesinde çıkacak olan yasa ve kısıtlamalara yer verdik.

 

Beğenerek ilgi ve merakla okuyacağınız bir sayı hazırladık.

 

2014 yılı hepimiz için sağlıklı,huzurlu ve bereketli bir yıl olsun.