İşte yeni gerçek dünya


  • Kayıt: 03.06.2014 22:50:00 Güncelleme: 03.06.2014 22:50:00

90'lı yılların hemen başından itibaren, ücretsiz köleler olarak çalışarak veri üretip birlikte büyüttüğümüz sanal dünya o kadar büyüdü ki kendisinden başka her şeyi görüntü alanımızdan uzaklaştırdı. Bu yeni sanal dünya o kadar girift, o kadar karmaşık ki onu anlamak ya da onun içinde yaşayabilmek için bazı yöntemlere ihtiyacımız var

 

Bizim neslimiz gerçek olmadığını biliyor ancak yeni nesiller bu sanal gerçekliğe gözlerini açtıkları için tüm sahiciliği buradan ibaret sanıyor. Gerçek olmayan ama başka bir gerçekliğin de olmadığı o sınırsız dünyadan söz ediyoruz; internetten! Büyülü, cazibeli, global dünya söyleminin tam da onun aracılığıyla gerçekleştiği sanal bir illüzyon internet…

 

Konuyu daha detaylı olarak ilerleyen sayfalarımızda okuyacaksınız.

 

Elbette sadece bu konuyu işlemedik.

 

Ekonomi de fazla bir gelişme olmayacak

 

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) kurumu tarafından açıklanan verilere göre 2013 yılında borçlanan ailelerin büyük bir kısmını yabancı kökenli vatandaş ve şirketler oluşturuyor. Allah sabır versin.

 

Hollanda ekonomisin de ki dalgalanma ve değişiklikler 2014 yılının da zorlu geçeceğini gösteriyor. Neredeyse seneyi yarıladık ve halen bir düzelmede yok.Konuyu biraz detaylandırdık ortaya güzel çalışma çıktı.

 

Ayın en fazla tartışılan gündemi ise Almelo şehrinde açılan sözde soykırım anıtıydı. Bu ilk değildi. Belki devamıda gelecekti. STK ların bir kısmı yoğun tepki gösterdiler. Konuyu sizin için yazdık.

 

Avrupa'nın farklı ülkelerinde insanları değersiz hisselere yatırım yapmaya yönlendirerek dolandıran çete üyelerine yönelik gerçekleştirilen kapsamlı operasyonda onlarca kişi gözaltına alındı.

 

Operasyon kapsamından çoğunluğu İspanya ve İngiltere'de olmak üzere 110 kişi gözaltına alındı. Sadece bu dolandırıcıları yazmadık.Adeta kendilerini dürüstlük abidesi olarak göstermeye çalışan iki yüzlüleride yazdık.