Hollanda’da ‘Sürü Bağışıklığı’ yöntemi çöktü


  • Kayıt: 22.03.2020 23:38:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:49

Hollanda’da ‘Sürü Bağışıklığı’ yöntemi çöktü


Virüs salgınıyla boğuşan İngiltere ve Hollanda’nın ‘sürü bağışıklığı’ yöntemiyle salgını yaygın hale getirerek yok etme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

 

ABD ve İngiltere’nin ‘yatıştırma’ politikası halihazırda Hollanda tarafından da benimsenmişti. Hollanda’daki RIVM bilim enstitüsünün başkanı Jaap van Dissel, “Asıl amaç sürü bağışıklığı değil, aşı bulunana kadar bağışıklığı güçlendirmeye çalışmak” sözleriyle yatıştırma politikasını savunmuş ancak bu girişimin başarılı olmayacağı ortaya konulmuş oldu.


Başbakan Mark Rutte, ‘sürü bağışıklığı’ politikasını, “Hollanda halkının büyük bir kısmının önümüzdeki süreçte enfekte olacağı bir gerçek” sözleriyle savunsa da ülke yurttaşları bu metoda itibar etmedi. Ülkede ciddi bir karantina önlemi alınmasa da yurttaşlar kendi tedbirlerini alıyor, toplu alanlardan uzaklaşıyor ve işe gitmek yerine evden çalışmayı deniyor. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, koronavirüsten ölenlerin sayısı 43 kişiye ulaştı. Dün ülkede üç Türkiye vatandaşının da hayatını kaybettiği açıklanmıştı.