Gerçeklerin Üzerini Örtüyorlar


  • Kayıt: 03.11.2014 15:11:00 Güncelleme: 03.11.2014 15:11:00

ALS hastalarına destek olmak amacıyla tüm dünyaya yayılan buzlu su dökme çılgınlığı ve buna benzer yeni kampanyaların ortaya çıkmasına neden oldu.

 

20. ve 21. yüzyılda tüketim toplumunun ortaya çıkmasıyla akla gelebilecek her şey çok hızlı bir şekilde tüketilmeye başlandı. Öyle ki hasta insanlar için yapılan kampanya bile gerçek amacından uzaklaşarak bir popüler eğlence haline getirildi. Kampanyaya destek veren yerli yabancı birçok ünlünün dünyada özellikle de Afrika'daki aç çocuklara seyirci kalmaları eleştirilmişti. Bazı insanlar bunu iki yüzlülük olarak yorumladı.

 

ABD Tarım Bakanlığı’nın verilerine göre, Amerika’da her yıl üretilen gıdanın % 25’inden fazlası israf ediliyor. Verilere göre çöpe atılan gıda miktarı 43 milyon ton. Bir kişinin günde ortalama 1.5 kilo gıda tükettiği düşünüldüğünde, israf edilen gıdanın yarısı ile 40.000.000 kişinin doyması mümkün. 2014 yılı verilerine göre ABD'de üretilen gıdanın yüzde 40'ı hiç kullanılmadan atılıyor.

 

Sadece % 5’i bile geri kazanılsa 4.000.000 insanın doyması sağlanabilir. Dünya petrollerini sömürüp karşılığında ufak bir bedel ödeyen ABD'nin bu tavrı ise iki yüzlülüğü gözler önüne seriyor.

 

Yine zevkle okuyacağınız yeni sayımızla birlikteyiz

 

Türkiye merkezli İslam kökenli STK’lar üzerinde baskı kurulmak isteniyor. Sanki İslam’ı kullanan terör örgütleri Türkiye kökenli örgütler içinden çıkmış ya da entegrasyonu bunlar engelliyormuş gibi baskı uygulamak istiyorlar.

 

Her sayımızda ‘Soruşturma’ adı altında ‘Üç konuk Bir konu’ ile

 

ayın önemli konularını irdelemeye çalışacağız. Bu ayın konusu, Hollanda’da Müslümanların imaj sorunu.

 

En büyük tehdit borcunu ödemeyenler

 

Hollandalı girişimcilerin üçte biri, gönderdikleri faturalara cevap alamadığını ve borcunu ödemeyen bu kişilerin şirketin kârlılık oranına karşı büyük tehdit oluşturduğuna inanıyor.

 

Hollandalı büyük kredi sigortacısı Atradius bir rapor yayınladı. Yıllık olarak açıklanan ve tüm Avrupa’yı kapsayan bu araştırma sonuçlarına göre, Hollandalı girişimci ödenmeyen faturalar konusunda daha endişeli.

 

Araştırmacılara göre Hollanda’da yüzde 32,7 oranında fatura geç ödeniyor. Bu oran Avrupa ortalamalarında yüzde 37,6 olarak ortaya çıkıyor.

 

İşte bu konuyu daha yakından bilen uzmanlarla görüştük. İlginizi çekeceğini umuyorum.

 

Bu sayımızla birlikte, Yayın Kurulu’muza UETD Hollanda Başkanı Mehmet Salih Kaya da katıldı. Bu ayın makalesinde İslam, terör, Batı gibi son dönemde çokca konuşulan konuları yazdı. Mehmet Bey’e aramıza ‘hoş geldin’ diyoruz.