Hollanda Türkiye Ticari İlişkilerine Kısa Bakış


  • Kayıt: 28.11.2015 12:34:00 Güncelleme: 28.11.2015 12:34:00

2 bin 367 Hollanda sermayeli şirket, Türkiye'de faaliyetlerini yürütüyor ve bu firmalar 2005'ten bu yana Türkiye'ye yapılan uluslararası yatırımların yaklaşık yüzde 18'ini gerçekleştiriyor.

 

Hollanda ve Türkiye arasındaki ikili ticaret geçtiğimiz yıl itibarıyla 7 milyar doları aşmış bulunuyor. Türkiye Hollanda'nın AB dışındaki en önemli ticari partnerleri arasında yer alıyor.

 

Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusunun yanı sıra güçlü üretim kapasitesi ve gelişmiş altyapısı cazip bir pazar ve üretim yeri olarak Hollandalı firmaları kendine çekiyor.

 

Yaklaşık 300 Türk kökenli firma, Hollanda'da şube açmış bulunuyor, bu ülkeyi Batı Avrupa pazarlarına bir geçiş kapısı olarak kullanıyor.

 

Türk yatırımcılar arasında bankalar, tekstil ve moda firmaları, lojistik şirketleri ve tüketici elektroniği üreticileri yer almakta. İkili ekonomik ilişkilerde küçük ve orta ölçekli firmaların giderek artan rolünün yanı sıra Hollanda'daki Türk kökenli iş adamlarının güçlü katılımı gelecekteki büyüme için sağlıklı işaretler arasında.