Ağlamayan Bebeğe Süt Vermezler!..


  • Kayıt: 16.12.2021 06:49:36 Güncelleme: 16.12.2021 06:50:14

Ağlamayan Bebeğe Süt Vermezler!..

Nejat Sucu

“Birlikte geçmişimizle geleceğimize bakmak"

Hollanda yeni koalisyon sözleşmesine (Coalitieakkoord ) baktığımızda geçen yıllarda lobiler, meslek lobi grupları “ Pastadan pay almak adına “lobi faaliyetlerinde başarılı olduklarını görmekteyiz.

Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst Coalitieakkoord 2021 – 2025 VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Göçmenler pay alabildi mi ?

Geçen 4 yıl içinde biz göçmenlerin, Hollanda Koalisyon Hükümetinin bütçesinden çok özel ve geri kalmışlık toplumsal sorunlarımıza merhem olacak pastadan pay alamadığımızı gösteriyor.

Biz ağlamayı bilmiyoruz ?

Var olan toplumsal sorumlarımızı gündeme getirmemekte ve ağlamayı bile bilmeyen “ En kenarda, alta, yanda ve köşede kalmış bir toplum “Hollanda Türk - Müslüman – Göçmen Toplumu “.

Öğretmenler istediklerini almaktalar

Eğitim ve eğitimciler Hollanda gibi kalite ve bilgi ekonomisine dayanan bir Post - Sosyal – Liberal Kapitalist Hollanda’ için büyük önem taşır. Öğretmenler partisi olarak ta bilinen D66 Partisinin Hollanda Kabinesinde olması tabii ki geçen dönemde ve gelecekte işlerini kolaylaştırmakta.

Lobi faaliyetleri

Toplumun alt ve üst katmanlarında Lobi grupları oluşmuş (verzuiling ) temsili belirgin ve kolay, istenen ve pastadan pay almaya aday Lobi grupları yönünden zengin bir ülkedir Hollanda.

Biz ise, geçen yıllardaki var olan, inşa ettiğimiz ön saflarımızı birer birer kaybettik. Ne istediğimizi bilmediğimiz için, kimin ve ne için Lobi faaliyeti yapacağımızda belli değildir.

Her ne kadar fiziksel ve beyinsel Hollanda’ya, entegre olsak ta,, temsilde yetersiz olduğumuz aşikâr. Bu da Kalbimizde bir yara olarak kalıyor. 

Anadolu’da kalan göç ve göçmen kültürü ile yaşayan bir toplumuz.

Velhasıl istemedik, isteyemedik. Lobi yapamadık ve pastadan ‘da bir Hollanda’lı gibi pay alacağımız bir entegrasyonda yolumuz devam ediyor. Giderek Hollandalılara benzemeye başladık. Sizce de öyle değil mi?